Hopp til hovedinnholdet

Bli en del av landets fremste Compliance-team!

Article cover image
18.09.2023

Som det eneste norske advokatfirmaet er Wikborg Reins avdeling for ESG, Compliance og krisehåndtering topprangert av både Legal 500 og Chambers and Partners. Nå trenger teamet nye kolleger.

Daglig arbeider våre compliance-advokater med selskaper som er sentrale i å drive frem de store samfunnsendringene Norge står overfor. Teamet ledes av Elisabeth Roscher mens Tine Elisabeth Vigmostad er ansvarlig for sanksjonsteamet.

Stillingene vi lyser ut nå vil særlig passe for deg som har minimum to års compliance-relevant erfaring – men vi oppfordrer også nyutdannede med stor interesse for fagfeltet til å søke.

Nye krav

Compliance er et svært dynamisk område med rask utvikling både når det gjelder ny lovgivning og utvikling i beste praksis og forventninger.

Tidligere i år startet Marie Solberg Hatten som advokatfullmektig på teamet der advokatene jobber spesialisert med områder som blant annet anti-korrupsjon, anti-hvitvask, sanksjoner, miljø/klima, menneskerettigheter og krisehåndtering/granskingsprosesser. Teamet Hatten er en del av er engasjert i flere av de største og mest interessante sakene som pågår for tiden.

Personlig har jeg fått jobbe mye med sanksjoner, et fagområde som for meg var ganske ukjent da jeg gikk på jusstudiet. Særlig krigen i Ukraina har gitt regulatoriske krav fra Norge, EU, USA og Storbritannia som stadig endres. Det gjør dette til et dagsaktuelt, voksende og ikke minst viktig fagområde for oss, sier Hatten sier Hatten.

Hun viser til at mange europeiske selskaper på en eller annen måte blir rammet av sanksjoner i kjølvannet av krigen i Ukraina.

Tett på klientene

– Både på sanksjonsområdet, men også på andre compliance-områder, gjør stadig ny lovgivning både nasjonalt og fra EU det krevende for mange selskaper. På sanksjonsområdet bistår vi våre klienter blant annet med råd ved inngåelse av kontrakter, inkludert sanksjonsscreening og -monitorering, vurdering av sanksjonsrisiko, samt oppfølging av løpende kontraktsforhold, sier Hatten.

Som en del av compliance-teamet setter hun stor pris på at det er lett å kommunisere og å få innspill underveis fra ansvarlig partner.

– Som relativt ny advokatfullmektig er det inspirerende å få jobbe med så erfarne kolleger som det vi har her i Wikborg Rein. Her er det absolutt ikke slik at vi sitter i vår egen verden og jobber, men det er mye god kommunikasjon underveis. Min opplevelse er at vi i mange saker nærmest blir som en del av klientenes compliance-avdeling. Dette gir også en større forståelse av hva klientene forventer av oss. Jeg tror dette bidrar til et bedre sluttprodukt også, sier Hatten.

Høres dette ut som en stilling som kan være noe for deg? Les mer og søk her!

På øverste bilde; Åshild Eliassen, Tine Elisabeth Vigmostad, Audun Lunnan Hjort, Elisabeth Roscher, Marie Solberg Hatten og Geir Sviggum.

Marie Solberg Hatten startet tidligere i år som fullmektig på vårt compliance-team.
Marie Solberg Hatten startet tidligere i år som fullmektig på vårt compliance-team.
Forfattere
Profile image of Elisabeth Roscher
Elisabeth Roscher
Partner
E-post elr@wr.no
Profile image of Tine Elisabeth Vigmostad
Tine Elisabeth Vigmostad
Partner
E-post tvi@wr.no

Abonner på nyhetsbrev og invitasjoner