Dette gjør vi på Arendalsuka 2022

Nye regler for vindkraft på land, Russland-sanksjoner, og konsekvenser av åpenhetsloven står på agendaen når Wikborg Rein inviterer til tre arrangementer under landets største møteplass for politikk og næringsliv.

Vi er glade for at vi kan by på tre innholdsrike og varierte arrangementer under Arendalsuka som finner sted i sørlandsbyen i midten av august.

En del av Fornybarbåten

Arrangementsrekken starter onsdag 17. august når Tormod Ludvik Nilsen og Caroline Skaar Landsværk inviterer bransjeaktører til en samtale om de nye reglene for vindkraft på land.

I april i år ba regjeringen Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) om å gjenoppta behandlingen av nye vindkraftprosjekter i kommuner som selv ønsker dette. Men fortsatt står utfordringene i kø. Hva blir de reelle følgene av de foreslåtte nye reglene?

Samtalen foregår på "Legacy of the Fjords" som ble sjøsatt i 2020, og som i uke 33 ligger sentralt plassert i Pollen i Arendal sentrum.

Cruisebåten er laget av karbonfiber og er en av verdens første utslippsfrie og helektriske. Under Arendalsuka bærer katamaranen navnet Fornybarbåten, og er arena for 40 ulike arrangementer fra tirsdag morgen til torsdag kveld.

Nye krav til åpenhet

Torsdag 18. august tar vi den korte turen over til Torget 3 og Hald & co sin takterrasse, under Arendalsuka omdøpt "Advokatlåven" – der vi i samarbeid med Advokatforeningen inviterer til to spennende arrangementer.

Klokken 12.00 inviterer Specialist Counsel Elise Johansen, som leder fagområdet bærekraft, og senioradvokat Kristin Nordland Brattli til en samtale om åpenhetsloven og aktsomhetsvurderinger knyttet til denne.

Også Chief Executive Officer, Harald Francke Lund i Cisero, Senior Sustainability Advisor Line Asker i DNB og seksjonssjef Christoffer Bjørnum i Forbrukertilsynet bidrar i denne programposten.

Lær mer om sanksjoner

Klokken 13.00 gjør vi et sceneskifte når partner Elisabeth Roscher som leder vårt compliance-team og er medlem av Advokatforeningens menneskerettsutvalg, og Tine Vigmostad, senioradvokat og fagansvarlig for sanksjoner, ser på juridiske spørsmål knyttet til Russlands invadering av Ukraina.

Seminaret vil særlig fokusere på sanksjonspakken mot Russland som er den mest omfattende noensinne.

Med seg har de NRKs utenriksreporter Gro Holm, som selv har dekket krigen som journalist, samt Martin Sørby, ansvarlig for sanksjoner i Utenriksdepartementet (UD).

I tillegg til de tre eventene vi selv arrangerer, skal flere av våre advokater bidra under andre arrangementer.

Tirsdag ettermiddag klokken 15.00 deltar partner Ole Andenæs i en debatt i regi av Advokatforeningen om administrative sanksjoner og rettsikkerhet sammen med blant annet politikerne Maria Aasen Svensrud (Ap) og Mirell Høyer Berntsen (Sv), og Advokatforeningens leder Jon Wessel-Aas.

Shipping i arktis og nye krav til byggenæringen

Onsdag morgen kl. 0900 skal Specialist Counsel Elise Johansen være med i en panelsamtale om shipping i arktis, risikoen knyttet til dette, og hva det kan bety for Norge. Samtalen er i regi av sjøforsikringsselskapet Gard og Fridtjof Nansens institutt.

Torsdag klokken 1340 skal Johansen gjennomgå de sentrale linjene i EUs bærekraftsregelverk og gi eksempler på manglende norsk implementering og tilpasning i en panelsamtale om nye krav og regler i byggenæringen.

Ansvarlig for dette eventet er Bygg Arena Arendal med 42 ledende bedrifter og foreninger i bygg, anlegg og eiendomsnæringen.

Vi håper sørlandssommeren viser seg fra sin beste side – og at vi ser deg i Arendal i uke 33!

Om Arendalsuka:

 • Årlig nasjonal arena der aktører innenfor politikk, samfunns- og næringsliv møter hverandre og folk, for debatt og utforming av politikk for nåtid og framtid
 • Alle arrangementene som inngår i Arendalsukas program er åpne for alle og har gratis inngang
 • I år arrangeres Arendalsuka fra 15. til 19. august
 • Les mer på Arendalsuka.no

 

Toppbilde: Mona Hauglid

Les våre siste studentrelaterte artikler her

 • Student

  2023

  Er du jusstudent med interesse for teknologi?

  Den teknologiske utviklingen reiser mange nye og spennende juridiske spørsmål. Kunnskap om teknologi blir stadig ­viktigere i arbeids­hverdagen vår. Wikborg Rein, Telenor og DNB har derfor gått sammen om et ­spennende ­traineeprogram for jusstudenter: Digital Trainee!

 • Student, Karriere

  2022

  Vil inspirere flere til å velge juss

  Som et av Norges største og mest internasjonale advokatfirmaer representerer Wikborg Rein mange nasjonaliteter, språk og kulturer. Likevel er det ingen hemmelighet at vi ønsker å gjenspeile dagens moderne og mangfoldige Norge enda bedre enn det vi gjør i dag.

 • Student

  2022

  En perfekt mulighet til å jobbe internasjonalt

  Som internasjonal trainee i Wikborg Rein fikk Ishtiaq Hossain en smakebit av hvordan det er å jobbe grenseoverskridende i praksis – og en hektisk uke i London.