Eksamenstips til studenter

Eksamen nærmer seg med stormskritt, og det er ikke alltid lett å vite hva det er best å lese på de siste dagene før det braker løs. Her får du tips om noen nyttige artikler som kan gi god oversikt og repetisjon.

Først litt oppgaveteknikk. Idet man åpner eksamensoppgaven blir det raskt klart om det er en teorioppgave eller praktikum man skal skrive. Om du er usikker på hvordan man skal skrive en god praktikumsoppgave, har vår advokat Jo Ørjasæter skrevet en artikkel om oppgaveteknikk i praktikumsbesvarelser. Jo skriver blant annet om hvor viktig det er med godt språk, etablering av treffende rettslige vurderingstemaer, og disposisjon og struktur. Trykk her for å lese artikkelen.


Introduksjon til avtaleretten
Avtalerett er en av grunnpilarene i all juss, og svært sentralt innen kontraktsretten. Om du har behov for en gjennomgang av avtalerettens grunnstruktur, har vår advokatfullmektig Aleksander F. Taule skrevet en introduksjon til avtaleretten sammen med Jan-Ove Færstad, og den kan du lese her.

Rettskraft og rettslig interesse
Trenger du en oversikt over rettskraftreglene i tvisteloven? Da anbefaler vi at du leser denne artikkelen*, skrevet av våre partnere Ola Nisja og Kaare Andreas Shetelig. Om du trenger repetisjon eller mer forståelse av tvisteloven § 1-3 om rettslig interesse, anbefaler vi denne artikkelen*, også skrevet av Ola og Kaare Andreas.

Kontraktsrett og erstatning ved selgers kontraktsbrudd
Om du trenger mer kunnskap om kontraktsrett, har Ola Nisja skrevet en oversikt over standardvilkår her.

Vår Partner Ola har også skrevet en artikkel om erstatning ved selgers kontraktsbrudd, og den kan du lese her.*

*Alle artiklene på Idunn er tilgjengelig via universitetets nett

Arbeidsrett
Om du tar arbeidsrett som valgfag, kan det være nyttig å få en praktisk innføring i arbeidsretten. Vårt team for arbeidsrett har skrevet over 40 arbeidsrettstips om ulike aspekter ved fagfeltet. Mange av arbeisrettstipsene er knyttet opp til aktuelle saker i media og i retten, og tipsene finner du ved å trykke her.

Hvorfor det er verdt det
Helt til slutt ønsker vi i Wikborg Rein deg lykke til med eksamensinnspurten. Om du sliter med å holde motivasjonen oppe, anbefaler vi deg å lese vår senioradvokat Ingeborg Vestvik Aavatsmark sin artikkel om hvorfor eksamenstiden er verdt det. Ingeborgs klare råd er: Hold ut..