Fra mediebransjen til forretningsjus

For en som er veldig glad i å møte mennesker, så har det blitt en krevende start i Wikborg Rein for Martin Bentzen. Men han har planer om å ta det igjen snart.

Jeg tjuvstartet litt i forkant av at jeg hadde offisiell oppstart, så jeg fikk heldigvis vært på jobben og møtt en del av kollegaene før 12. mars. Det gjorde det enklere å være på hjemmekontor såpass raskt etter oppstart, men det er klart at det er utfordrende når man ikke har den menneskelige kontakten, forteller Martin Bentzen, Wikborg Reins nye COO.

Bentzen har nesten 20 års erfaring fra ulike deler av norsk media og IT – han har vært ansatt i flere av de største selskapene i bransjen, både Microsoft, Schibsted, TV 2, Telenor og sist som CEO i Nordens største mediebyrågruppe, GroupM. Stillingen i Wikborg Rein kom litt tilfeldig, men timingen var god:

–  Jeg fikk høre om en spennende mulighet, der jeg riktignok ville være et «wild card» med tanke på bakgrunnen min. Men, jobben til et mediebyrå er å utøve konsulenttjenester – et kompetansemiljø som hjelper bedrifter, og det er jo i praksis det samme som vi gjør i Wikborg Rein. Vi hjelper bedrifter med å rådgi samt løse utfordringer og se muligheter.

Han forteller at å ha med seg en bakgrunn fra mange ulike roller og jobber, uavhengig av bransje, gjør det lettere å se fellesnevnerne.

–  Du har med spennende mennesker å gjøre, økonomi, strategiske utfordringer og kundearbeid. Det handler om å gjøre disse erfaringene relevante, og det er en morsom og interessant prosess.

Det finnes ikke noe advokatbransjens svar på Google

Å jobbe i et internasjonalt selskap som rapporterer ut av Norge, mot kort vei til konkrete beslutninger i et norsk selskap, er noe av det Martin er aller mest begeistret for. Men han bemerker at advokatbransjen er mer regulert og formalisert, som gjør det vanskeligere å gjennomføre kjappe teknologiske endringer, ikke minst fordi man må forholde seg til andre aktører og på et annet nivå i form av reguleringer, konfidensialitet og kompleksitet.

– Det har fortsatt ikke kommet en Google i advokatbransjen, og bransjen er mye mindre teknologidrevet enn der jeg kommer fra. Det vil endre seg, men jeg vet ikke hvor raskt det vil skje. Koronakrisen har utvilsomt gitt oss et dytt i riktig retning.

Advokatbransjens samfunnsoppdrag har fått mye oppmerksomhet i de seneste årene: og å bidra til at viktige aktører innen energi, industri, teknologi og offentlige myndigheter får løst sakene sine på et profesjonelt og riktig vis er helt avgjørende for å bli oppfattet som en seriøs aktør.

Jeg tror spesielt at den økende kompleksiteten som blant annet følger av mer globalisering og teknologisk utvikling gjør dette samfunnsoppdraget enda viktigere, og kanskje også mer krevende.

– Jeg tror spesielt at den økende kompleksiteten som blant annet følger av mer globalisering og teknologisk utvikling gjør dette samfunnsoppdraget enda viktigere, og kanskje også mer krevende. Bærekraft og mangfold er en del av denne kompleksiteten. Det stiller enda større krav til virksomheten vår og vår rolle som rådgivere, sier han.

Den tidligere skiløperen og 2-barnsfaren født i Drammen bruker nå mye av tiden på en viktig strategiprosess i Wikborg Rein. Uten å avsløre noe om innholdet, så er det liten tvil om at kundeorientering og bærekraft blir gitt, om mulig, enda høyere prioritet i Wikborg Rein i årene som kommer.

– Jeg kommer fra en bransje som er ganske god på mangfold, både i organisasjonen og ledelsen. Vi må ha et bevisst forhold til bærekraft, og menneskene som tar ansvar for det. Vi må ta noen avgjørelser og være tydelige på hva vi prioriterer.

Ingen bør betvile det kommersielle genet til en selger fra mediebransjen.

– Ja, jeg er helt klart kommersielt anlagt, og jeg har en uttalt ambisjon om å forsøke å bidra til å få nye kunder inn i Wikborg Rein, så får vi se om vi lykkes over tid med det. Det er definitivt et teamarbeid – som mye annet.

Les flere artikler om Wikborg Rein

 • Ranking

  2021

  Tier 1 i alle kategorier i IFLR1000

  IFLR1000 er guiden til verdens ledende finans- og selskapsadvokatfirmaer og advokater og er den eneste internasjonale juridiske undersøkelsen dedikert til rangering av advokatfirmaer og advokater innenfor finans og transaksjoner.

 • Bærekraft

  2020

  Vi er miljøfyrtårnsertifisert!

  I Wikborg Rein har vi høyt fokus på hva vi som firma kan gjøre for å ta vare på miljøet. Det er derfor gledelig å meddele at vi nå er sertifisert som Miljøfyrtårn.

 • Prosedyre

  2020

  Jørgen Vangsnes: Ny partner i Oslo

  Tidligere i år ble Jørgen Vangsnes utnevnt til ny partner ved Wikborg Reins Oslo-kontor. Med omfattende erfaring og kompetanse innen prosedyre og tvisteløsning blir Jørgen et solid tilskudd til firmaets sterke prosedyreteam.