Hva gjør våre prosjektassistenter?

Wenche Helbostad er leder for prosjektassistenter og kontortjenester i Oslo. Hun forteller at stillingen prosjektassistent har endret seg utrolig mye bare de siste årene. Arbeidsoppgavene er blitt mer digitaliserte og de er nå viktige støttespillere for advokatene.

Vi har tatt en prat med Wenche og prosjektassistentene Kristin Henriksen Langholm og Lene Stokkebek for å få vite mer om hva arbeidsoppgavene til en prosjektassistent går ut på.

- Klassiske sekretæroppgaver er ikke en del av jobben lenger. Prosjektassistentene jobber i team med advokatene og er superbrukere i digitale verktøy som understøtter de juridiske prosessene. Digital kompetanse og evne til å stadig tilegne seg nye digitale løsninger, er noen av egenskapene vi ser etter hos våre prosjektassistenter, forteller Wenche.

Kristin har jobbet som prosjektassistent hos oss i 17 år. Hun forteller at jobben er givende og at digital kompetanse stadig spiller en viktigere rolle.

- Vi jobber tett med IT-avdelingen og bruker mye tid på å finne gode elektroniske verktøy som effektiviserer arbeidshverdagene. Digital kompetanse blir bare mer og mer viktig.

Hun fortsetter: - Alle domstoler er digitale, så vi jobber mye med elektroniske dokumentsamlinger og utdrag til bruk i retten.

Hennes kollega Lene har jobbet som prosjektassistent i Wikborg Rein i 10 år og er enig med Kristin.

- Det er en veldig spennende og utfordrende stilling. Vi har alle spesialoppgaver for faggruppene og jobber tett i team med advokatene og andre avdelinger. Det er et utrolig godt miljø og jeg liker at vi jobber i team, samtidig som vi gjør mye selvstendig.

Spørsmålsrunde på Instagram

I forbindelse med saken som ble publisert i E24 i september, fikk alle følgerne våre på Instagram muligheten til å stille spørsmål til Wenche, Lene og Kristin. Vi ble tilsendt flere interessante spørsmål og har plukket ut noen her:

Hvilken utdanning er relevant for å bli prosjektassistent i et advokatfirma?

- Det finnes både nettstudier og fagskoler du kan ta for å bli prosjektassistent. Søk opp titler som: advokatsekretær, juridisk assistent og advokatsekretær, så finner du flere sider som forklarer disse utdanningene. Man kan også videreutdanne seg og få den beskyttede tittelen Advokatassistent DNA. For å starte på dette er det et krav om 3 års praksis som advokatassistent på heltid.

Hva liker dere aller mest ved jobbene deres?

- At ingen dager er like! Det er mye spennende man får være med på, både i forbindelse med saker, selvstendige oppgaver, digitale verktøy og teamarbeid. Arbeidsmiljøet er også veldig bra, og det gjør at vi trives på jobben.

Hvordan ser en typisk arbeidshverdag ut?

- Det er vanskelig å si hva som er en typisk arbeidshverdag, siden ingen dag er lik. Det er mye som skjer hele tiden og man må kunne håndtere flere baller i luften, samarbeide med andre og kunne prioritere. Noen dager er forberedelser til store rettssaker på gang, andre dager jobber man med å innhente dokumentasjon i forbindelse med saker.

Send oss gjerne flere spørsmål til whe@wr.no.

 • Business support, Innovasjon og digitalisering, Bærekraft

  2020

  Fra mediebransjen til forretningsjus

  For en som er veldig glad i å møte mennesker, så har det blitt en krevende start i Wikborg Rein for Martin Bentzen. Men han har planer om å ta det igjen snart.

 • Bærekraft

  2020

  Vi er miljøfyrtårnsertifisert!

  I Wikborg Rein har vi høyt fokus på hva vi som firma kan gjøre for å ta vare på miljøet. Det er derfor gledelig å meddele at vi nå er sertifisert som Miljøfyrtårn.

 • Student

  2020

  Fikk første bevillingssak første arbeidsdag

  Patrick Oware hadde hørt rykter om at man raskt får bevillingssakene sine hos Wikborg Rein, men aldri hadde han trodd at det skulle gå så fort.