Internship med fokus på internasjonale spørsmål og saker

Sammen med Yara og Innovasjon Norge lanserte vi høsten 2019 et International Internship Program hvor jusstudenter får prøve seg som intern – i alle tre firmaene.

Nå er programmet godt i gang, og vi har tatt en prat med Maria Hurlen som har gjennomført to av de tre internship-oppholdene.

- Jeg har alltid syntes at internasjonale saker og spørsmål har vært veldig spennende. Det er veldig kult å kunne bruke jussen på den måten, forteller Maria etter utenlandsoppholdet.

Maria er 23 år og oppvokst i Ålesund. I 2016 flyttet hun til Oslo for å starte på jusstudiet. Etter noen år på studiet har hun nå tatt et friår for å kunne jobbe som intern og reise, før hun fortsetter videre på studiet til høsten. Etter et internship-opphold hos Yara, har hun nå jobbet hos oss i fem uker, både i Oslo og på vårt London-kontor.

Kombinere internship og reise
Å søke seg inn på International Internship Program var en ypperlig mulighet for Maria å kombinere internships og hennes interesse for reising.

- Hovedårsaken til at jeg søkte var min interesse for reising og språk. Reisingen har gjort at jeg er blitt mer nysgjerrig på internasjonale spørsmål og det som skjer i verden, samtidig som det har gitt meg et mer utover-blikk, forteller Maria.

Gjennom programmet får deltakerne muligheten til å jobbe utenlands minst én gang, og Maria har fått jobbe utenlands to ganger. I perioden hun var hos Yara jobbet hun litt i Kiev, og hos oss har hun arbeidet ved vårt London-kontor.

- Det var veldig spennende og lærerikt å få kunne jobbe i en annen by med en annen arbeidskultur, forteller Maria.

Internasjonal kompetanse
Som internasjonal intern får man en hverdag som skiller seg fra andre ordinære internship-ordninger. I løpet av internship-oppholdet hos oss har Maria fått jobbe utelukkende med internasjonale saker, hvor arbeidsspråket har vært på engelsk.

- Jeg har hovedsakelig fulgt en stor sak som reiser flere internasjonale spørsmål og involverer flere jurisdiksjoner. Arbeidet har vært svært variert, med en passende kombinasjon av praktiske og teoretiske oppgaver. Jeg føler at jeg også blir stødig i å jobbe på engelsk, og det vil komme til nytte uansett hvor man kommer til å jobbe.

Maria fortsetter - International Internship Program har gitt meg et innblikk i mulighetene som finnes internasjonalt for norske jurister, og jeg har merket at jeg har fått god bruk av det jeg lærte hos Yara i løpet av tiden i Wikborg Rein. Jeg gleder meg til å starte hos Innovasjon Norge i mai og jeg vil absolutt anbefale andre jusstudenter til å søke!

Maria har nå avsluttet sitt intern-opphold i Wikborg Rein og er klar for sitt siste opphold som er hos Innovasjon Norge. Lykke til!

 

Har du lyst til å være International Intern?
Vi tar i mot søknader nå.

Les flere studentartikler

 • Student

  2019

  Hverdagen som Internasjonal Trainee

  Vi har tatt en prat med jusstudent Martin Nygaard som er godt i gang med sitt andre traineeopphold hos Wikborg Rein. I samarbeid med Innovasjon Norge og Yara International lanserte vi et internasjonalt traineeprogram tidligere i år - en mulighet Martin lenge har vært på utkikk etter. Nå har han nylig kommet tilbake fra en lærerik uke ved Wikborg Reins kontor i London.

 • Student

  2020

  På topp hos jusstudentene

  Utviklingen og satsingen på trainee-programmet får mye av æren når jusstudentene kårer Wikborg Rein som advokatfirma nummer én å arbeide for, i to uavhengige undersøkelser fra 2019.