Ansatte vil se mappen sin

Våre personverneksperter Line Coll og Gry Hvidsten er i Finansavisens jusbilag i dag.

Her uttaler de seg om retten til innsyn i personopplysninger og personvernutfordringer knyttet til "internet of things". For virksomheter som tar personvern på alvor allerede fra starten av utviklingsprosesser vil regelverket kunne gi konkurransefortrinn. Innbygget personvern i produkter vil være avgjørende for å lykkes med produktlanseringer i fremtiden.

Faksimile Finansavisens jusbilag 14. september 2018

Les våre siste artikler om personvern

 • Personvern

  2018

  Har vi rett til å få vite hva robotene tenker?

  Da Hermon Melles (26) begynte å planlegge masteroppgaven sin, fant han en problemstilling i skjæringspunktet mellom hans store interesser: jus og teknologi. Med skriveplass hos Wikborg Rein får han jevnlig sparre med noen av landets mest digitale advokathoder.

 • Personvern

  2018

  Databrudd - hva gjør du?

  Med EUs personvernforordning (GDPR) er virksomheter pliktet til å varsle innen 72 timer når de opplever sikkerhetsbrudd som involverer personopplysninger. Med en skjerpet personvernlovgivning opplever Datatilsynet et sterkt økende antall varsler, men mange virksomheter mangler fortsatt tilstrekkelig oversikt og rutiner for håndtering og rapportering av hendelser.

 • Personvern

  2018

  Ny lov om personvern i Brasil

  Den 14. august signerte Brasils president en ny generell lov om personvern, Lei Geral de Proteção de Dados Pessoais ("LGPD"). LGPD speiler i stor grad EUs nye personvernforordning, GDPR.