Rikke om livet som trainee hos Wikborg Rein

Vi har snakket litt med Rikke Philipps som nettopp avsluttet sitt opphold som trainee hos oss etter å ha blitt bedt om å bli en ekstra uke for å hjelpe til med en rettsak. Rikke, som opprinnelig er fra Bergen, studerer ved Universitet i Tromsø og dette er hennes første gang som trainee.

Hun søkte under Arbeidslivsdagene og valget om å søke hos Wikborg Rein var på ingen måte tilfeldig.

-Jeg har alltid hatt et godt øye til Wikborg Rein. Under en arbeidsuke da jeg var yngre fikk jeg være med på et møte her, og fikk snakke med en av advokatene. Spesielt husker jeg at han snakket om retten til forsvar, noe jeg syntes var veldig spennende. Også har jeg hørt mye fint om Wikborg Rein fra andre jeg kjenner som har vært trainee her, sier Rikke med et smil.

Rikke sier hun merker at det er mye hun ikke lærer på studiet som hun møter på her, og at overgangen fra teori til praksis var stor. I sin første runde som trainee forteller hun har vært over all forventning med mange spennende arbeidsoppgaver, stor variasjon og mange ulike rettsområder. Personlig har hun fått sansen for tvisteløsning etter ukene her. Hun har også fått være med på hendelser utenfor kontoret som klientmøter, fullmektigmiddag og å følge rettsaken hun bidro på i Tingretten.

-Totalt sett har jeg satt pris på hvor inkludert man blir i ulike prosesser, men det aller beste har vært hvor inkludert jeg følte meg med en gang sosialt. Det kjennes veldig trygt å være her, og jeg har blitt tatt veldig godt vare på av menneskene rundt meg.

Vi takker Rikke for en kjempeinnsats hos oss. Vi har løpende opptak gjennom hele året- så kunne du tenke deg å være trainee hos oss finner du søknadsskjema på våre nettsider.

Mer om trainee-ordningen.

Søk trainee her.