På topp hos jusstudentene

Utviklingen og satsingen på trainee-programmet får mye av æren når jusstudentene kårer Wikborg Rein som advokatfirma nummer én å arbeide for, i to uavhengige undersøkelser fra 2019.

I de årlige undersøkelsene fra både Prospera og Universum er Wikborg Rein nå øverst på pallen blant advokatfirmaene. Rekrutteringsansvarlig partner Ole Henrik Wille, mener det er flere grunner til det gode omdømmet.

– Vi har et inkluderende arbeidsmiljø i Wikborg Rein, det er rom for alle typer mennesker, uavhengig av hvor man kommer fra. Vi har også færre traineer av gangen enn de andre store firmaene. Videre rekrutterer vi løpende gjennom hele studieåret og prøver å unngå mer enn en nyutdannet i hvert team av gangen. Dette gir mulighet til større grad av opplæring og faglig utvikling, sier Wille.

Begge undersøkelsene er landsomfattende og inkluderer de relevante universitetene og høgskolene i Norge.

I den ferske Prospera-undersøkelsen er det gjort intervjuer med nær 300 jusstudenter i Oslo, Bergen og Tromsø, mens Universum har intervjuet 801 jusstudenter totalt. Studentene har gitt sin vurdering av Norges mest attraktive arbeidsplasser, svart på hvordan de oppfatter disse, samt angitt hva som er viktig for dem i valg av fremtidige arbeidsgivere. Hos jusstudentene er godt arbeidsmiljø den viktigste driveren for de fleste, fulgt av varierte oppgaver og god opplæring. Wikborg Rein scorer høyere enn noen gang i undersøkelsen.

Traineer blir ambassadører

Blant aktuelle arbeidsgivere for kommende jurister er Wikborg Rein i Universums undersøkelse rangert som nummer tre, rett etter Politiet og Utenriksdepartementet. Dette er den klart høyeste rangeringen noen gang, og er både foran Høyesterett og med neste advokatfirma som nummer åtte.

– Det er veldig hyggelig å se at vi skårer så høyt på de viktigste driverne for studentene, sier Christian Winsnes, Head of HR i Wikborg Rein.

– Som arbeidsgiver har vi noen tydelige mål, og det ser ut som om vi lykkes i å kommunisere dette til studentene, ikke minst gjennom trainee-ordningen vår, sier han.

Wikborg Rein har en klar strategi når det gjelder det årlige trainee-programmet, og det er liten tvil om at fornøyde traineer også er gode ambassadører. Cecilie Haadem var trainee i 2015 og ble advokatfullmektig i Wikborg Rein i 2017.

– I ettertid ser jeg at jeg som trainee fikk mange av de samme oppgavene som en fullmektig, og opplevde også etter trainee-perioden at jeg kunne be om råd fra erfarne advokater i Wikborg Rein. Jeg følte meg virkelig inkludert, og folk husket meg i etterkant. Det satte jeg veldig pris på, sier Haadem.

Hun understreker viktigheten av trainee-ordningen og påpeker at jusstudentene ofte deler sine erfaringer med hverandre underveis.

– Hvis du har en dårlig opplevelse, så sprer det seg raskere enn om du har en god opplevelse, sier hun.

Faglig utvikling og internasjonale muligheter

Undersøkelsen viser at åpne dører inn til toppadvokater og programmer som Forretningsadvokatskolen og Digital Trainee (i samarbeid med DNB og AVO Consulting) er konkrete eksempler på faglig utvikling som blir høyt verdsatt av studentene.

– Vi får mye ros fra studentene når det gjelder lederne våre på ulike nivåer. Traineene opplever å få tilbakemelding på jobben de gjør. Vi har bevisst valgt å ha relativt få studenter inne av gangen. Det innebærer at de nesten får jobbe som fullmektiger, med en variert hverdag og spennende arbeidsoppgaver, sier Winsnes.

Samarbeidet med Yara og Innovasjon Norge om et internasjonalt trainee-program er et annet eksempel, og muligheten til å få jobbe med internasjonale klienter hos Wikborg Rein betyr stadig mer.

– Vi tror heller ikke det er tilfeldig at vi i undersøkelsen rangeres rett etter UD, forteller Winsnes.

Våre trainee-ordninger er viktige for oss når det gjelder å rekruttere nye advokatfullmektiger. De aller fleste nye fullmektiger hos oss får bevilling etter ca to års praksis etter autorisasjon, og har da hatt sine tre rettsaker. Dette vet vi er viktig for fullmektigene, og også for oss som selskap. Med det sakskomplekset som finnes i Wikborg Rein legger vi godt til rette for at dette skal la seg gjennomføre.

Ingen hvilepute

Gjennom tilstedeværelsen på Universitetet gjennom undervisning og liknende snakker flere av advokatene i Wikborg Rein jevnlig med jusstudentene, ikke minst om hva de ser etter hos en fremtidig arbeidsgiver.

– Vi skal gjøre mer av det samme, men vi må også fortsette å utvikle oss gjennom programmer og tiltak som Digital Trainee. En bra trainee-ordning i dag er ikke nødvendigvis bra om tre år, sier Wille, og får støtte fra Haadem.

– Vi skal ikke endre mye på det som allerede er bra. Digital Trainee oppleves som et fremtidsrettet steg, men vi kan kanskje bli enda flinkere til å introdusere traineene til dette programmet, sier Haadem.

 • Student

  2020

  Digital Trainee

  Er du jusstudent med interesse for teknologi?

 • Student

  2020

  Vi gjentar vårt international internship program i samarbeid med Yara og Innovasjon Norge

  Et lite og åpent land som Norge har alltid blitt påvirket utenfra. Råvarepriser, teknologiske fremskritt og skiftende geopolitiske forhold – i dag skjer endringene raskere enn noen gang tidligere.

 • Student

  2019

  Hverdagen som Internasjonal Trainee

  Vi har tatt en prat med jusstudent Martin Nygaard som er godt i gang med sitt andre traineeopphold hos Wikborg Rein. I samarbeid med Innovasjon Norge og Yara International lanserte vi et internasjonalt traineeprogram tidligere i år - en mulighet Martin lenge har vært på utkikk etter. Nå har han nylig kommet tilbake fra en lærerik uke ved Wikborg Reins kontor i London.

 • Internasjonal

  2019

  Innblikk i Wikborg Reins internasjonale kompetanse

  I snart 100 år har Wikborg Rein vært et advokatfirma med øynene rettet utover, og det internasjonale aspektet har alltid stått sentralt i vår visjon. Vi er i dag Norges mest internasjonale advokatfirma.

 • Student

  2019

  Universum 2019: Best i bransjen

  I Wikborg Rein er vi helt avhengig av å tiltrekke oss de flinkeste talentene. Derfor er det gode nyheter for oss at vi for sjette året på rad kom best ut i bransjen på Universum-kåringen over studentenes drømmearbeidsgivere. I år rykket vi opp fra 8. plass til 3. plass over samtlige arbeidsgivere, og ble dermed det første advokatfirmaet til å få en pallplass i kåringen.

 • Student

  2019

  Eksamenstips til studenter

  Eksamen nærmer seg med stormskritt, og det er ikke alltid lett å vite hva det er best å lese på de siste dagene før det braker løs. Her får du tips om noen nyttige artikler som kan gi god oversikt og repetisjon.