Vil inspirere flere til å velge juss

Som et av Norges største og mest internasjonale advokatfirmaer representerer Wikborg Rein mange nasjonaliteter, språk og kulturer. Likevel er det ingen hemmelighet at vi ønsker å gjenspeile dagens moderne og mangfoldige Norge enda bedre enn det vi gjør i dag.

Tirsdag forrige uke besøkte Katrine Bach-Gansmo, Patrick Oware og Erlend Ose fra traineekomiteen, og Cecilia Mathisen fra HR og Henrik Skjevestad fra kommunikasjon Kuben videregående skole i Oslo.

Stort mangfold

Skolen er kjent for, og stolt av sitt mangfoldige miljø, og har elever med mange ulike bakgrunner fra hele byen.

Katrine, Patrick og Erlend holdt to inspirasjonsseminar for elevene i Rettslære 1 og 2 fra andre og tredje trinn.

Temaet var hvordan det er å jobbe som advokatfullmektig i et forretningsadvokatfirma. I tillegg inviterte vi også til et mini-foredrag i storefri for elever som ville høre mer om hverdagen i et stort forretningsadvokatfirma, men ikke nødvendigvis hadde rettslære som valgfag.

Gode spørsmål

Målet med dagen var å inspirere noen av elevene til å vurdere jusstudier etter videregående skole.

Foredragsholderne fra Wikborg Rein presiserte at så lenge man legger ned en solid arbeidsinnsats, kan jusstudiet passe for alle typer mennesker – uavhengig hvem man, er eller hva slags bakgrunn man har.

Foredrag.jpg

De fortalte også litt om det store spennet i saker både jurister generelt, og hva vårt advokatfirma spesifikt, jobber med. Vår inkluderende firmakultur, og de ulike sosiale aktivitetene vi tilbyr medarbeiderne var også tema.

Mange av rettslæreelevene viste et stort engasjement og en nysgjerrighet for hvordan det er å arbeide i advokatbransjen, og det nærmest haglet inn med gode spørsmål gjennom dagen.

Blant annet lurte elevene på hvor mye arbeid man må legge ned som jusstudent, hvordan en vanlig arbeidsdag i et forretningsadvokatfirma kan se ut og hvilken studievei som er den beste dersom man ønsker å bli advokat.

– Fra en ny synsvinkel

Foruten om lag femti elever fra Rettslære 1 og 2, var også deres lærer Odd Gunnar Vinje til stede under foredragene.

Han var glad for å kunne tilby elevene sine en litt annerledes skoletime.

– Å høre hvordan hverdagen er for forretningsadvokater, er nyttig avveksling for elevene, og gir dem muligheten til å se juriststyrket fra en annen synsvinkel enn det de hadde gjort om jeg skulle fortalt dem det selv. Dette kan absolutt virke inspirerende for elevene. Etter disse foredragene skal jeg ikke utelukke at noen har fått noe å tenke på – og fått ekstra lyst til å satse på jusstudier når de er ferdig på videregående, sier Vinje.

image75wl8.png

(Odd Gunnar Vinje (lærer), Cecilia Mathisen, Katrine Bach-Gansmo, Erlend Ose og Patrick Oware. Foran til høyre står elevene Angelina Flølo, Marte Tyrhaug Hansen, Amalie Engen Vik og Emma Ranson.)

Kuben videregående skole

 • Kuben videregående skole på Økern er Oslos største med over 1800 elever.
 • I 2021 og 2022 var skolen blant de to mest søkte i Oslo.
 • I 2018 vant skolen Benjaminprisen for sitt arbeid mot rasisme og diskriminering.
 • Skolen tilbyr både studiespesialisering og yrkesfag.

Les våre siste studentrelaterte artikler her

 • Student

  2023

  Er du jusstudent med interesse for teknologi?

  Den teknologiske utviklingen reiser mange nye og spennende juridiske spørsmål. Kunnskap om teknologi blir stadig ­viktigere i arbeids­hverdagen vår. Wikborg Rein, Telenor og DNB har derfor gått sammen om et ­spennende ­traineeprogram for jusstudenter: Digital Trainee!

 • Student, Karriere

  2022

  Vil inspirere flere til å velge juss

  Som et av Norges største og mest internasjonale advokatfirmaer representerer Wikborg Rein mange nasjonaliteter, språk og kulturer. Likevel er det ingen hemmelighet at vi ønsker å gjenspeile dagens moderne og mangfoldige Norge enda bedre enn det vi gjør i dag.

 • Student

  2022

  En perfekt mulighet til å jobbe internasjonalt

  Som internasjonal trainee i Wikborg Rein fikk Ishtiaq Hossain en smakebit av hvordan det er å jobbe grenseoverskridende i praksis – og en hektisk uke i London.