Hopp til hovedinnholdet

Wikborg Rein 100 years young

31.01.2023

Vi fyller 100 år i 2023. I jubileumsåret feirer vi historien vår og alle de dedikerte medarbeiderne våre med blikket festet fremover på alt som skal komme.

Alle historier har en begynnelse, og vår startet allerede i 1923, med en av datidens ledende sjørettsadvokater – Erling Wikborg. I dag, hundre år senere, er vi fortsatt ledende på sjørett. Vi sender fremdeles medarbeidere til alle verdens hjørner for å håndtere kollisjoner, grunnstøtinger og lasteskader. Men i tillegg til arven fra forfedrene våre har vi i dag faglige spydspisser innen de fleste forretningsjuridiske områder.

På 100 år har Wikborg Rein gått fra å være et firma preget av prominente enkeltpersoner – Erling Wikborg og, fra 1947, Alex Rein – til å bli et dedikert, mangfoldig og rikt «VI». I dag har vi kontorer i flere land, med over 350 ansatte. Vi er unge og litt eldre, vi er streite og skeive, kvinner og menn, og vi har bakgrunn fra mer enn 25 forskjellige land. Historien om firmaet har fått et nytt omdreiningspunkt. I 2023 er Wikborg Rein en ambisiøs kunnskapsbedrift med stor gjennomføringskraft og en lagånd som løfter firmaet fremover. Der det før handlet om individer, handler det i dag om den kollektive kraften, om mangfoldet og om bredden. Vi jobber som et lag, og vi lykkes som et lag, og det er i dette felleskapet kompetansen, den faglige kreativiteten, nysgjerrigheten og dedikasjonen har de beste forutsetningene. Det er dette store VI-et som tar oss inn i fremtiden.

Hver dag bistår vi store og små selskaper som skaper verdier og driver Norge fremover, på tvers av næringer og sektorer. Ute i verden er vi en samarbeidspartner for internasjonale selskaper innen våre kjerneområder, som eksempelvis innen shipping, offshore, energi og sjømat. Mot det offentlige jobber vi tett på instansene som forvalter verdier for felleskapet, og de som gjør Norge til en respektert internasjonal aktør. Vi er takknemlige for tilliten våre kunder viser oss. Den tilliten gjør at våre ansatte får jobbe med interessante og utfordrende saker som kan ha betydning langt utover den enkelte sak.

Vi er i en bransje med stor konkurranse og med betydelige forventninger både fra kunder og samfunnet rundt oss. Dette er vi bevisst. Forventninger skjerper oss og gjør oss bedre. Og forventninger vil alltid være førende for våre strategiske prioriteringer.

Vi har en nøye fremdyrket internkultur, og med betydelige investeringer i systemverdi har vi et godt grunnlag for nye ambisiøse målsetninger i årene som kommer. Ikke bare kommersielle, men også rent faglige. Vi skal opprettholde et godt arbeidsmiljø, og vi skal fortsette å skape motivasjon og engasjement hos alle som jobber hos oss. I årene som kommer skal vi fortsatt jobbe hardt for å tiltrekke oss og beholde dedikerte kolleger, for den ambisiøse kraften bak firmaet starter og slutter med menneskene som jobber her; den springer ut fra nysgjerrigheten, pågangsmotet og dedikasjonen vi alle tar med oss inn i arbeidet vi utfører.

Wikborg Rein tar fatt på jubileumsåret 2023 med stor tro på fremtiden, klare for de neste hundre årene. En kunnskapsbedrift som Wikborg Rein blir ikke eldre med årene. Tvert imot, så blir vi yngre. Vi har aldri vært mer innovative, nytenkende, progressive og mangfoldige som akkurat nå. Vi vokser inn i fremtiden. I 2023 samles vi derfor rundt et felles slagord – «100 years young». Å skulle videreutvikle Wikborg Rein, og forvalte grunnlaget vi har skapt sammen, er en forpliktelse vi har til hverandre og til våre klienter og samarbeidspartnere. Da må vi rette blikket fremover. I tiden som kommer skal vi bruke vår historie som en plattform for å bli et enda bedre firma for de neste 100 årene.

Hundreårsjubileet er ikke bare en anledning verdt å feire, men også en markering for alt som skal komme. Wikborg Rein er tross alt «100 years young». Og ekte dedikasjon er en tidløs ressurs.

Forfattere
Profile image of Finn Bjørnstad
Finn Bjørnstad
Partner
E-post fbj@wr.no

Abonner på nyhetsbrev og invitasjoner