Frokostseminar om EUs tredje energimarkedspakke og ACER

Wikborg Reins energiadvokater inviterer til frokostmøte om EUs tredje energimarkedspakke og ACER. Markedsovervåkingsanalytiker i Nord Pool, Niklas Cremer holder innlegg om organisasjonen ACER.

Dato fra

05.02.2020 08.00

Hvor

Dronning Mauds gate 11, 0250 Oslo

EUs tredje energimarkedspakke ble implementert i Norge 1. november 2019, og mange spør seg hva dette egentlig betyr for Norge og norske interesser. ACER – EUs organisasjon for samarbeid mellom energiregulatorer – har på sin side satt sinnet i kok over det ganske land. Men hva driver denne organisasjonen egentlig med, og hvilken myndighet har organisasjonen over norsk energipolitikk?

Wikborg Reins energiadvokater vil gi en innledning om det nye regelverket og endringene som er implementert i Norge. Videre vil Niklas Cremer, markedsovervåkingsanalytiker i Nord Pool – en av Europas største kraftbørser – holde et innlegg om hvordan ACER opererer i praksis. Nord Pool har på grunn av sin europeiske virksomhet måttet forholde seg til ACER i flere år, og Nord Pool har dermed en kjennskap til ACERs virksomhet som er helt unik i norsk sammenheng.

Program

08.00: Frokost og mingling.

08.15: Velkomst ved Tormod L. Nilsen fra Wikborg Rein.

08.20: Energiadvokatene Caroline Skaar Landsværk og Tormod L. Nilsen fra Wikborg Rein gir en innledning om det nye regelverket og endringene som er implementert i Norge.

08.50: Niklas Cremer, markedsovervåkingsanalytiker i Nord Pool, holder et innlegg om ACER.


Programmet er ferdig rundt 09.25.

 

Tormod L. Nilsen, partner Wikborg Rein

Caroline Skaar Landsværk, senioradvokat Wikborg Rein

Niklas Cremer, Markedsovervåkingsanalytiker Nord Pool