Havbruksrettsdagen 2019 Vekst i havbruksnæringen?
Havbruksnæringen venter nå på nytt trafikklys og er i sluttfasen av ordningen med utviklingskonsesjoner. Hvor står vi regulatorisk, og hvor skal vi for å oppnå vekst?
Dato fra |
07.05.2019 12.30 |
Dato til |
07.05.2019 16.00 |
Hvor |
Grand Selskapslokaler, Ole Bulls plass 1, Bergen |
PROGRAM
12.00 Registrering
12.30 Velkommen
Grunde Bruland og Erik Staurset Andresen, Wikborg Rein
12.45 Eksisterende tillatelsers vern mot nedjustering av produksjons-
kapasitet etter Grunnloven § 97 og EMK P1-1
Professor dr. juris Ivar Alvik, Nordisk institutt for sjørett, UiO
13.15 Status utviklingstillatelser – retningen for vekst
Espen Tverborgvik, Wikborg Rein
13.45 Pause
14.05 Havbruk til havs – regulatoriske utfordringer og muligheter
Rådgiver Oda Helene Elvemo Myhrer, Nærings- og Fiskeridepartementet
I 2018 la en interdepartemental arbeidsgruppe frem rapporten, Nærings- og Havbruk til havs, Ny teknologi – nye områder som ser på det fiskeridepartementet regulatoriske utfordringene ved at havbruk trekker lengre til havs. Presentasjonen vil gå igjennom enkelte av hovedfunnene i rapporten og fortelle om departementets videre arbeid på området.
14.35 Bygging, finansiering og registrering - Installasjoner til havs
Prof. Emeritus Thor Falkanger, Nordisk institutt for sjørett
15.05 Benstrekk
15.20 Fiskevelferd
Kravet til fiskevelferd, særlig ved bruk av miljøteknologi
Ida Espolin Johnson, partner i Advokatfirmaet Haavind AS
15.55 Oppsummering og takk
Grunde Bruland og Erik Staurset Andresen, Wikborg Rein
16.00 Mingling, deilig mat og drikke
Målgruppe
Arrangementet er gratis og åpent for alle interesserte, men retter seg først og fremst mot jurister og andre som jobber med havbruksrett.
Faglig utbytte
Sjelden er så mange av bransjens dyktige folk samlet på ett brett. Vi ser frem til gode diskusjoner og deling av kunnskap og håper at nettopp du tar turen til Bergen denne ettermiddagen. Utbyttet er en samling unik kunnskap du kan ta med tilbake og bruke aktivt i ditt daglige virke.
Sosialt
Etter det faglige, tar vi oss tid til uhøytidelig mingling med god mat og drikke i tilstøtende lokaler.
Har du kolleger som kan ha interesse av dette seminaret? Del gjerne denne invitasjonen og meld dere på sammen, eller tips oss: kir@wr.no.
For faglige spørsmål ta kontakt med Erik Staurset Andresen på esa@wr.no.