Sanksjons- og hvitvaskingsdagen

Mange norske finansinstitusjoner og andre virksomheter har over tid hatt et stort fokus på anti-hvitvasking. Utviklingen det siste halvåret har med styrke vist hvordan norske virksomheter også treffes av sanksjonsregelverket. Mange opplever gjennomføringen av sanksjonscompliance i praksis som krevende, særlig siden regelverket endres hyppig og trer i kraft med umiddelbar virkning.

Dato fra

19.10.2022 08.30

Dato til

19.10.2022 11.00

Hvor

Deichmansalen på Deichman bibliotek i Bjørvika, Oslo

Dun & Bradstreet og Wikborg Rein inviterer til sanksjons- og hvitvaskingsdagen der vi vil se på hvilke forventninger som stilles til virksomheter, med særlig fokus på bank og myndigheters forventninger, samt hvordan finansinstitusjoner og andre selskaper best kan jobbe med dette i praksis – herunder hvordan man kan se sanksjoner og hvitvasking i sammenheng.  

Seminaret vil også strømmes digitalt. 

button-meld-deg-paa-her-250-black.png

Program: 

08.30 Registrering, mingling og lett frokostservering

09.00 Velkommen  

09.10 "Sanksjons- og hvitvaskingscompliance i praksis, med særlig fokus på risikovurderinger" av Kristin Nordland Brattli og Tine Vigmostad fra Wikborg Rein

09.40 "Det finnes enorme datamengder, men hva er viktig i en AML-prosess?" av Lisbeth Normann Larsen og Kari Mette Almskog fra Dun & Bradstreet

10.15 Pause med frukt, kaffe og mineralvann

10.30 "Hvordan jobber vi med sanksjoner og hvitvasking som rapporteringspliktige" av Kristine Frivold Rørholt og Kine Bjelke Christophersen fra DNB.

11.00 Slutt

DB_WORDMARK_K.png

WR_logo_100mm.png

 

Om foredragsholderne

Erik-Wold.jpgErik Wold er dagens ordstyrer. Han er kjent fra Debatten, Dagsrevyen og en rekke andre NRK-programmer er Erik Wold en av Norges mest erfarne og etterspurte programledere, konferansierer og debattledere. Som skarpskodd nyhetsjournalist gjennom fire tiår har han møtt, intervjuet, introdusert og diskutert - med toppolitikere, næringslivsfolk, byråkrater, eksperter, fagfolk og «vanlige» folk, ledet utallige direktesendinger - og konferanser og seminarer på store og mindre scener, debattmøter, valgmøter, frokostmøter og eventer over hele landet. Erik sørger for en profesjonell og sikker gjennomføring av arrangementet. Med sin brede erfaring, kompetanse og grundige forberedelser behersker han trygt ethvert tema, og med sitt engasjement og sin rutine får han foredragsholdere og øvrige deltakere til å føle seg vel og prestere på scenen.

Kristine.jpgKristine F. Rørholt har bred erfaring innen finansregulatoriske spørsmål, og har spisskompetanse innen compliance/anti-hvitvasking. Hun jobber som divisjonsdirektør i DNBs complianceavdeling med konsernansvar for fagområdene anti-hvitvasking, anti-korrupsjon og sanksjoner. Kristine har også erfaring fra Finansdepartementet, domstolene og Wikborg Rein. 

Kine.jpgKine Bjelke Christophersen er fagleder for internasjonale sanksjoner i DNBs complianceavdeling og har ansvaret i konsernet for overvåkning og tolkning av sanksjonsregelverket. Kine har lang erfaring med å bistå norske eksportbedrifter og finansaktører med etterlevelse av internasjonale sanksjoner og eksportkontrollregelverk. Hun har også bred kompetanse innen fagområdene anti-korrupsjon og anti-hvitvask. Kine har bakgrunn fra Aker Solutions, Selmer og Wikborg Rein. 

Kari-Mette.pngKari Mette Almskog jobber som daglig leder i Dun & Bradstreet Norge. Hun har jobbet med kreditt- og markedsinformasjon i mer enn 30 år. Før hun kom til Dun & Bradstreet for 10 år siden jobbet hun som daglig leder i Forvaltningsforlaget og Publishing, og som Country Manager i Inform fra Eniro Norge. Kari Mette har sin utdannelse fra UiO. 

Lisbeth-normann-larsen.jpgLisbeth Normann Larsen jobber som Head of AML for det nordiske markedet i Dun & Bradstreet hvor hun har ansvar for alle compliance-relaterte produkter. Hun har jobbet med produktutvikling i over 20 år i selskaper som Nordea, Nordea Finans, Nets og Verifone. 

Kristin-n-brattli.pngKristin Nordland Brattli er senioradvokat i Wikborg Rein. Hun bistår innenfor en rekke compliance-områder, med et særlig fokus på anti-hvitvasking, ansvarlig næringsliv og anti-korrupsjon. Kristin rådgir også i sanksjonsspørsmål. Hun har tidligere arbeidet i DNB-advokatene, hvor hun særlig fokuserte på anti-hvitvasking og internasjonale sanksjoner. Kristin har også arbeidet i Utenriksdepartementets Rettsavdeling, og har bred erfaring fra internasjonal handelsrett. 

Tine-E-Vigmostad.jpgTine Vigmostad er senioradvokat i compliance- og krisehåndteringsteamet til Wikborg Rein, med faglig fokus særlig på sanksjoner, anti-hvitvasking, anti-korrupsjon og ansvarlig næringsliv. Tine er fagansvarlig for Wikborg Reins område på sanksjoner, og bistår norske og internasjonale klienter innenfor et bredt spekter av sanksjonsrelaterte problemstillinger. Hun har også praktisk erfaring fra hennes tid som internjurist i compliance-avdelingen til to større industrikonsern.