Sigmund Solås-Johansen

IT-driftssjef, Oslo

– Jeg begynte i Wikborg Rein for en evighet siden og har vært her i snart 18 år. Etter å ha fullført Næringsakademiet gikk jeg inn i IT-bransjen og jobbet i Atea i tre år, med Wikborg Rein som største kunde. Da de lette etter en ny IT-konsulent søkte jeg på stillingen og har vært i firmaet siden.

Han forteller om en enorm og ambisiøs satsing på teknologi de siste årene.

– Det har vært stort fokus på å utvikle firmaet digitalt. Vi jobber nå med helt andre teknologier enn hva vi gjorde for fire-fem år siden og er ledende i bransjen når det gjelder digitale verktøy og samhandlingsløsninger. I dag er det utfordrende å gjøre en god advokatjobb uten gode tekniske systemer, og vi inviterer også klientene inn i våre løsninger og bistår i deres egen forretningsutvikling. Vi ser også at de unge advokatene har en forventning om å jobbe på de digitale flatene som de kjenner fra før. 

Firmaet har hatt en enorm satsing på teknologi de seneste årene og er fremoverlente og ambisiøse når det gjelder bruk av nye løsninger

Sigmund forteller at arbeidshverdagen hans i hovedsak dreier seg om prosjektarbeid og å være en teknisk sparringspartner for forretningsstøtte så vel som advokater:

– Det handler blant annet om å løse tekniske problemer, sørge for at alle systemer fungerer som forventet og hjelpe til med utvikling og support. I tillegg kommer bistand i strategiarbeidet og design av nye løsninger som hjelper advokatene i deres arbeid.

Han beskriver Wikborg Rein som en kunnskapsbedrift, hvor alle er åpne for å ta i bruk tekniske nyvinninger:

– Smarte, dyktige mennesker er alltid noe som har fascinert meg. Det er klart det er gøy å diskutere problemstillinger med noen av de skarpeste hodene i landet. Jeg setter også stor pris på et arbeidsmiljø som er preget av mye latter og moro.

Les mer om oss

 • Karriere

  2020

  Business Support 

  Har du lyst til å bli kjent med et pulserende og dedikert forretningsadvokatmiljø, utvikle kompetansen din og samarbeide med faglig dyktige kollegaer i et internasjonalt miljø? Da er Wikborg Rein stedet for deg.

 • Karriere, Student

  2020

  Vårt sosiale liv

  Wikborg Rein har i en årrekke blitt kåret til Norges mest attraktive arbeidsgiver innen bransjen. Det er vi veldig stolte av!

 • Karriere

  2020

  Talentutvikling

  Wikborg Rein vil jobbe for at du skal bli den beste utgaven av deg selv. Firmaets ambisjon er derfor å sikre god opplæring og oppfølging av alle våre medarbeidere.