Kina

Vi har lang erfaring med å bistå norske og utenlandske virksomheter i Kina på alle nivå, fra etablering og drift til avvikling. Vi bistår også stadig flere kinesiske selskaper med utenlandsinvesteringer og internasjonal tvisteløsning.

I likhet med vår internasjonale praksis, er vi en prisvinnende leverandør av juridiske tjenester i Kina innenfor fagområder som shipping, offshore, M&A inkludert investeringer i Norge, bank- og prosjektfinansiering, energi, entreprise og internasjonal tvisteløsning. 

Bistand i Kina 

Vårt Shanghai-kontor tilbyr juridisk bistand i Kina og bidrar med praktiske og lokale løsninger, gjerne i samarbeid med kvalifiserte lokale jurister. Vi har bistått en rekke norske virksomheter i Kina og har vært med på å løse flere juridiske utfordringer enn noen annen rådgiver på dette feltet. 

Bistand i andre land

Vi har hatt kontor i Shanghai i mer enn 16 år, noe som har gitt oss muligheten til å etablere en betydelig portefølje av kinesiske klienter. Vi bistår statseide selskaper, børsnoterte selskaper, private aksjeinvestorer og statseide investeringsfond i tillegg til et stort antall små og mellomstore bedrifter.

Vi har bistått flere kinesiske investorer i Norge enn noe annet advokatfirma, og er en totalleverandør av juridiske tjenester med kulturell forståelse og respekt. Våre erfarne kinesiske advokater sikrer god kommunikasjon med kinesiske klienter. Selv våre norske motparter verdsetter rollen våre kinesiske advokater har som brobyggere mellom kinesere og nordmenn.

Vår tilstedeværelse i viktige jurisdiksjoner som London, Brasil og Singapore har gitt oss betydelig erfaring i å bistå kinesiske klienter i andre deler av verden, i tillegg til Norge og Norden. Voldgift i London under engelsk rett har blitt en anerkjent spesialitet.

Les våre siste artikler om Kina

 • Kina, Mergers and Acquisitions

  2020

  Wikborg Rein har bistått Elkem ASA med oppkjøpet av Polysil

  Wikborg Rein har bistått Elkem ASA i et av de største oppkjøpene noensinne gjennomført av et norskbasert selskap i Kina.

 • Kina, Student

  2019

  Ser muligheter for norske bedrifter i Kina

  Therese Trulsen har de to siste årene bistått klienter med alt fra patentrett til å forstå hvordan internasjonal handelskrig påvirker forretningsmulighetene deres i Kina. Hverdagen på Shanghai-kontoret til Wikborg Rein er alt annet enn A4.

 • Kina

  2019

  Rett på kinesisk

  Etter mange år med interesse for kinesisk språk og kultur, visste Gaute Grov hva han ville jobbe med i fremtiden. Veien til midtens rike fant han gjennom jussen, hvor han spesialiserte seg i kinesisk rett og dro på utveksling til Kina. Da 26-åringen fra Bergen skulle velge tema for masteroppgaven sin, kom han heller ikke utenom sin store interesse for Kina.