Havbruksrettsdagen 2018

Årets seminar retter søkelyset mot den rettslige reguleringen av havbruksindustrien i enkelte lakseproduserende land, sammenlignet med vår egen regulering her i Norge. Målet er å dele og utveksle kunnskap og erfaringer om det regulatoriske rammeverket i ulike jurisdiksjoner, for å kunne sammenligne og reflektere over hvordan bransjen best kan reguleres.

Dato fra:
08.05.2018 12:30
Dato til:
08.02.2018 16:00
Hvor:
Bergen

 

Tema
Foredragsholderne vil gi oss en generell innføring i det regulatoriske grunnlaget for havbruksnæringen i sitt område/land, i tillegg til å fokusere særlig på sentrale tema som; konsesjonstildelinger- og regulering/begrensning av konsesjoner, lokalitetstildelinger- og regulering/begrensning av lokaliteter, tilsynsmyndigheter- og deres oppgaver, samt legislative reguleringer av miljø- og sykdomsutfordringer med hensyn til problemløsning og sanksjoner.

Faglig utbytte
Vi ser frem til gode diskusjoner og deling av kunnskap og håper at nettopp du tar turen til Bergen denne ettermiddagen. Utbyttet er en samling unik kunnskap du kan ta med tilbake og bruke aktivt i ditt daglige virke.  

 

Sosialt
Etter det faglige, tar vi oss tid til uhøytidelig mingling med god mat og drikke i tilstøtende lokaler og i samme etasje i det nyrestaurerte KODE 1 Permanenten.

Har du kolleger som kan ha interesse av dette seminaret? Del gjerne denne invitasjonen og meld dere på sammen, eller tips oss. 

Foredragsholdere

  • Island – Oddur Ástráðsson , advokat, Logos Legal Services
  • Færøyene – Helga á Borg, advokat, Advokatskrivstovan
  • Skottland – George Frier, advokat og partner, Shepherd & Wedderburn LLP
  • Chile – Axel Gustavsen, CLO, Cermaq ASA og Niels Georg Holm Group Legal Counsel, Cermaq ASA
  • Norge – Grunde Bruland, partner og advokat, Wikborg Rein  

Arrangementet er gratis og åpent for alle, men retter seg først og fremst mot jurister og andre regelbenyttere innen havbruksnæringen. Seminaret gir etterutdanningspoeng for advokater.

Sted: KODE 1,

Nordahl Bruns gate 9, Bergen