Emil Wettre Vestheim

Advokatfullmektig

Om Emil

Emil er advokatfullmektig ved Wikborg Reins Oslo-kontor og er tilknyttet firmaets fagområde for arbeidsrett.

Arbeidserfaring
2019- Advokatfullmektig, Wikborg Rein, Oslo_NEWLINE_2019 Førstekonsulent/jurist, Kriminalomsorgen Region Øst_NEWLINE_2018-2019 Førstekonsulent/jurist, Hedmark fengsel
Utdanning
2018 Master i rettsvitenskap, Universitetet i Oslo_NEWLINE_

Artikler

 • Arbeidsrett

  2020

  Kan arbeidsgiver ilegge ansatte munnkurv?

  Tidvis er det stor offentlig interesse knyttet til en arbeidsplass og hva ansatte der erfarer. Høsten 2020 var det oppmerksomhet rundt at Hurtigruten skal ha ilagt sine ansatte på MS Roald Amundsen munnkurv i forbindelse med smitteutbruddet på deres seilas. De ansatte ble pålagt å ikke snakke med pressen. Hurtigruten fant dette nødvendig for å få ro rundt den interne granskningen og pågående politietterforskningen.

 • Arbeidsrett

  2020

  Utvidelse av permitteringsperioden

  Etter et samlet ønske fra hovedorganisasjonen NHO og LO har Regjeringen nå varslet en utvidelse av permitteringsadgangen for å avhjelpe konsekvensene av Covid-19 for norske bedrifter og arbeidstakere.

 • Arbeidsrett, Korona

  2020

  Permittering: Dette må du vite

  Permittering er en ordning der arbeidstakers arbeidsplikt faller helt eller delvis bort, med tilsvarende fritak i arbeidsgivers lønnsplikt. Arbeidstakeren er fremdeles ansatt ettersom permittering er en midlertidig ordning.