Emil Wettre Vestheim

Advokatfullmektig

Om Emil

Emil er advokatfullmektig ved Wikborg Reins Oslo-kontor og er tilknyttet firmaets fagområde for arbeidsrett.

Arbeidserfaring
2019- Advokatfullmektig, Wikborg Rein, Oslo_NEWLINE_2019 Førstekonsulent/jurist, Kriminalomsorgen Region Øst_NEWLINE_2018-2019 Førstekonsulent/jurist, Hedmark fengsel
Utdanning
2018 Master i rettsvitenskap, Universitetet i Oslo_NEWLINE_

Artikler

 • Arbeidsrett, Korona

  2020

  Permittering: Dette må du vite

  Permittering er en ordning der arbeidstakers arbeidsplikt faller helt eller delvis bort, med tilsvarende fritak i arbeidsgivers lønnsplikt. Arbeidstakeren er fremdeles ansatt ettersom permittering er en midlertidig ordning.

 • Arbeidsrett

  2020

  Arbeidsrettslige problemstillinger ved epidemier

  Litt over én uke etter at koronaviruset først ble påvist i Norge ser vi allerede konturene av det store antallet arbeidsrettslige problemstillinger viruset har ført med seg. Nedenfor ser vi på noen av de mest praktiske problemstillingene arbeidsgivere bør være oppmerksomme på i tiden fremover.

 • Arbeidsrett

  2020

  Arbeidsgivers straffeansvar etter arbeidsmiljøloven

  I forrige tips omtalte vi Veirenodommen hvor tidligere daglige leder ble idømt 120 dagers fengsel for omfattende brudd på overtidsbestemmelsene. Forrige uke ble det videre tatt ut tiltale mot en daglig leder for et gjenvinningsanlegg for brudd på HMS-reglene knyttet til en dødsbrann i 2017. I ukens tips skal vi se nærmere på arbeidsgivers straffeansvar etter arbeidsmiljøloven.