Karoline Ulleland Hoel

Senioradvokat

Om Karoline Ulleland Hoel

Karoline er tilknyttet firmaets fagområde for Kapitalforvaltning og Finansregulatorisk.

Karoline har solid erfaring med å bistå norske og internasjonale kapitalforvaltere og Private Equity-klienter med et bredt spekter av oppgaver. Hun jobber særlig med etablering av forvaltningsmiljøer, fond (PE og VC, fond-i-fond, eiendomsfond, infrastruktur, private debt, hedgefond, naturressurser, mv.) og andre investeringsstrukturer. Dette inkluderer bistand til, og prosjektledelse av, alt fra fundraising, utarbeidelse av fondsavtaleverk og investorforhandlinger til løpende juridisk rådgivning til forvaltere, fond og porteføljeselskaper i deres daglige virksomhet. Karoline rådgir også investorer i forbindelse med investeringer i og med fond (herunder primaries, secondaries og ko-investeringer) og bistår med vurderinger av, og forhandlinger på, terms, sidebrev, mv.

Videre har Karoline bistått i en rekke, og hvorav ledet flere, M&A-transaksjoner (særlig for PE-fond) og VC-investeringer innenfor ulike sektorer og strategier. I tillegg til kontrakts- og selskapsrettslige problemstillinger har hun også erfaring med ESG (herunder ESG-due diligence) og generell compliance-virksomhet.

Før Wikborg Rein jobbet Karoline som advokatfullmektig / advokat i BAHRs Kapitalforvaltning og Private Equity-gruppe og som Senior Compliance Officer i Statkraft.

Arbeidserfaring
 • 2022 -

  Senioradvokat, Wikborg Rein, Oslo

 • 2021 - 2022

  Senior Compliance Officer, Statkraft AS

 • 2020 - 2021

  Fast advokat, Advokatfirmaet BAHR AS

 • 2016 - 2020

  Advokatfullmektig, Advokatfirmaet BAHR AS

Utdannelse
 • 2020

  Advokatbevilling

 • 2014 - 2016

  Master i rettsvitenskap, Universitetet i Oslo