Kristoffer Lerum

Partner

Om Kristoffer

Kristoffer Lerum er partner ved Wikborg Reins Bergens-kontor med et særskilt ansvar for Stavangerregionen og vil tilbringe mye av sin tid i Stavanger. Lerum er tilknyttet firmaets kompetansegruppe for næringseiendom og har ansvaret for entreprisesatsingen på kontoret. Lerum arbeider primært med entreprise- og kontraktsrettslige problemstillinger. Han har bred erfaring med prosedyre/tvisteløsning og rådgivning i kontraktsspørsmål. Videre arbeider han med profesjonelle eiendomsutviklere og har rådgitt i en rekke forskjellige utviklingsprosjekter innenfor næringseiendom og på bolig-/fritidsmarkedet. Han bistår både offentlige og private utbyggere, entreprenører, rådgivere, industribedrifter etc. Lerum innehar flere styreverv og er en hyppig brukt kursholder.

Arbeidserfaring
2020- Partner, Wikborg Rein, Bergen_NEWLINE_2014-2019 Partner/daglig leder Advokatfirmaet Torstrup AS_NEWLINE_2013-2014 Senioradvokat, Advokatfirmaet Schjødt AS_NEWLINE_2010-2013 Advokat og senioradvokat, Kluge Advokatfirma DA _NEWLINE_2009-2010 Dommerfullmektig og konstituert sorenskriver, Dalane tingrett _NEWLINE_2007 Sensor, Det juridiske fakultet i Bergen _NEWLINE_2007-2009 Advokatfullmektig, Wikborg Rein, Bergen_NEWLINE_2005-2007 Trainee ved diverse advokatfirmaer _NEWLINE__NEWLINE_
Utdanning
2007 Master i rettsvitenskap, Universitetet i Bergen_NEWLINE_

Artikler

 • Kontraktsrett og entreprise, Restrukturering og konkurs, Korona

  2020

  Ferdigstillelse av entrepriseprosjekter under koronakrisen

  Med koronautbruddet går norsk bygg- og anleggsbransje en usikker fremtid i møte. I en bransje hvor marginene allerede er pressede, er risikoen for mislighold og påfølgende konkurs hos involverte parter stor.

 • Kontraktsrett og entreprise, Korona

  2020

  Koronaviruset: En force majeure-begivenhet i Bygg- og anleggsbransjen?

  11. mars erklærte WHO at utbruddet av koronaviruset klassifiseres som en pandemi. Som følge av den raske spredningen av viruset og stadig mer inngripende myndighetstiltak, vil trolig byggherrer og entreprenører møte utfordringer med å oppfylle sine kontraktsforpliktelser i både pågående og planlagte prosjekter.

 • 2020

  Koronaviruset: Behov for juridisk bistand?

  Situasjonen vi nå befinner oss i er krevende for mange virksomheter. Det er mye usikkerhet og mange spørsmål i forbindelse med koronaviruset. Våre eksperter er tilgjengelige på kort varsel og rådgir innenfor et bredt spekter av juridiske problemstillinger og fagområder knyttet til koronaviruset.