Hopp til hovedinnholdet

En perfekt mulighet til å jobbe internasjonalt

28.07.2022

Som internasjonal trainee i Wikborg Rein fikk Ishtiaq Hossain en smakebit av hvordan det er å jobbe grenseoverskridende i praksis – og en hektisk uke i London.

Som internasjonal trainee får man en hverdag som skiller seg fra andre ordinære trainee-ordninger. Ishtiaq Hossain var internasjonal trainee i 2022, med fem uker i Wikborg Rein og fem uker i Yara.

– Jeg har tidligere vært elev i Malaysia der jeg bodde på en internatskole med elever fra mange ulike land i tre år, – og har alltid synes det har virket spennende å jobbe internasjonalt også, sier Hossain.

Da han fikk vite om internasjonal trainee-ordningen til Wikborg Rein og Yara var fjerdeårsstudenten ved UiO derfor raskt ute med å søke.

– Det er ganske unikt at et norsk advokatfirma jobber så mye grenseoverskridende, og har et London-kontor med et femtitalls medarbeidere, hvorav de aller fleste advokatene er britiske, poengterer 24-åringen.

Fra studieliv til arbeidsliv – en overgang

– Hvis du har lyst til å jobbe internasjonalt er denne trainee-ordningen en perfekt mulighet til å få et innblikk i hvordan du kan gjøre dette i praksis, sier Hossain, og understreker at det jusstudentene ikke eksponeres mye for dette aspektet på jusstudiet.

Hans inntrykk er at overgangen fra studiet til arbeidslivet uansett innebærer ganske store forskjeller uavhengig hvor og hvordan man jobber.

– Som student man leser side inn og side ut, men her får vi se i praksis hvordan selskapene tenker, og forstå hva tvistene går ut på. Man får eksempelvis ingen innføring i shipping på studiet – det gjør det litt komplisert å jobbe med, men samtidig veldig spennende.

Dro til London

I Yara var han med på alt fra internselskapsrettslige spørsmål, til spørsmål om hvordan EU-direktiver påvirker hvordan selskapet skal operere i salgsleddet. Han bisto også i forberedende møter i forbindelse med internasjonale transaksjoner.

– Det er virkelig kult å bli kastet rett ut i arbeidet.

Som trainee i Wikborg Rein fikk han en egen fadder som inkluderte ham i hverdagen på Oslo-kontoret. Under oppholdet arbeidet Ishtiaq en uke ved firmaets kontor i London.

– I likhet med i Oslo, merket jeg at medarbeiderne på London-kontoret var svært imøtekommende. Da jeg kom dit tenkte jeg at det kanskje skulle være en metropol der alle var ganske stressede, men jeg opplevde miljøet som ganske likt det i Oslo, med mange trivelige kolleger som gjerne kommer med gode tips og slår av en prat i gangene. Det er veldig fint!

Varierende hverdag

I London fikk Ishtiaq blant annet bistå i forberedelsene til en voldgiftssak, delta i en annen voldgiftssak, og være med på en midlertidig forføyning. I forbindelse med den sistnevnte oppgaven fikk han oppleve hvordan det er å måtte kaste seg litt rundt.

– Vi satt faktisk og arbeidet med en annen sak da advokaten jeg jobbet med fikk beskjed om at vi skulle møte i retten om 25 minutter. Det ble litt hektisk for å komme seg til rett sted – men dette er tydeligvis ikke unormalt i London. I saken bisto jeg med å transkribere alt som ble sagt i avgjørelsen ettersom vi har et ansvar for å informere motparten om hva som blir sagt, sier Hossain.

Forfattere
Profile image of Sindre Myklebust
Sindre Myklebust
Senior Associate

Abonner på nyhetsbrev og invitasjoner