Hopp til hovedinnholdet

Fredrik ble en bedre jurist av å være International Intern

09.02.2022

Vår advokatfullmektig Fredrik Roald Brun var International Intern hos oss før han fikk fast jobb sommeren 2021. Les om Fredriks erfaringer fra traineeoppholdet her.

For tre år siden lanserte Wikborg Rein og Yara International Norges første internasjonale traineeprogram for jusstudenter. Under oppholdene jobber man utelukkende med internasjonale saker og det legges til rette for utenlandsopphold underveis.

Fredrik Roald Brun forteller at han hadde veldig stort utbytte av det internasjonale traineeprogrammet. Siden jussen først og fremst er nasjonal, synes han det som student var litt vanskelig å se de internasjonale mulighetene man har som norsk jurist. Det var derfor nyttig å få innblikk i noen mulige karriereveier under oppholdet som Internasjonal Intern.

Han fortsetter: – Jeg fikk jobbe bredt og variert, samtidig som det var rom for å dykke ned i de sakstypene og fagområdene man interesserte seg mest for. Hos Wikborg Rein fikk jeg for eksempel skrive et lengre notat om "det grønne skiftet" i Kina, sammen med en trainee på Shanghai-kontoret.

Advokatfullmektig Fredrik Roald Brun
Advokatfullmektig Fredrik Roald Brun

Fra teori til praksis

– Jeg synes også det var interessant å se forskjellene i måten man jobbet på. Dette gjelder for det første arbeidsmetodikken i møte med forskjellige jurisdiksjoner. Jeg fikk jobbe med saker fra hele verden, og det var spennende med den ekstra dimensjonen man fikk når man jobbet med tyske, indiske eller brasilianske selskaper. For det andre var det også kult å se forskjellen på hvordan man jobber som internjurist i et stort multinasjonalt selskap, og hvordan man jobber som forretningsadvokat. For det tredje synes jeg det var spennende å se hvordan tilgrensende fagfelt, som blant annet økonomi, naturfag og politikk, måtte hensyntas i det juridiske arbeidet. Disse erfaringene har gjort meg til en bedre jurist.

Det legges også opp til et utenlandsopphold for traineene i løpet av perioden.

– Jeg var så heldig å få besøke Yaras "Digital Farming Hub" i Berlin, og hadde det ikke vært for pandemien skulle jeg også vært en uke på Wikborg Reins London-kontor. Foruten at jeg synes det er gøy å reise, var det lærerikt å se hvordan de rådene man hadde vært med på utforme ble realisert i praksis.

Hva synes du er den største forskjellen på å være Internasjonal Trainee og det å ha et vanlig traineeopphold hos Wikborg Rein?

– Utenom oppholdet hos Yara og turen til utlandet, er det nok det at man kun jobber med saker som har en internasjonal side. Samtidig er det jo veldig mange saker hos Wikborg Rein som har et internasjonalt tilsnitt, så man føler seg ikke utenfor på noen som helst måte, sier Fredrik.

Sist, men ikke minst, forteller Fredrik at det var inspirerende å møte dyktige mennesker som var interessert i de samme problemstillingene som en selv.

– Jeg fikk mange gode råd om både studiehverdagen og tips til senere i karrieren. Oppfølgingen var også tett og god – samtidig som jeg fikk ansvar og mine egne saker, er det ingen som forventer at du skal kunne alle engelske faguttrykk eller forstå alt den første dagen. Jeg anbefaler derfor alle som er interessert i å utforske mulighetene for en internasjonal karriere om å søke, avslutter den tidligere Internasjonale Intern'en.

Dersom du synes dette høres spennende ut, les mer om vår stilling som International Intern.

Forfattere

Abonner på nyhetsbrev og invitasjoner