Hopp til hovedinnholdet

Hils på våre traineer

31.08.2020

Høsten er her, og vi er veldig glade for å ta imot nye traineer på våre kontorer både i Oslo og i Bergen.

Vi har tatt oss en prat med traineene for å bli bedre kjent og høre hvordan arbeidshverdagen er og har vært hos oss.

Forretningsjuss på nært hold

Ida Werenskiold fra Asker forteller at hovedgrunnen til at hun søkte seg inn som trainee i Wikborg Rein var fordi hun var nysgjerrig på firmaet og ønsket å oppleve hvordan det var å arbeide med forretningsjuss.

– Mitt inntrykk var at Wikborg Rein hadde en god traineeordning med spennende arbeidsoppgaver og tett oppfølging underveis.

Ida fortsetter: – Å jobbe som trainee i Wikborg Rein er både gøy og utfordrende. Jeg har fått varierte og spennende arbeidsoppgaver og møtt mange hyggelig mennesker. Tiden har gått veldig fort, forteller Ida.

Fredrik Løvberg er 23 år og kommer fra Oslo. Han er nå på 4. året på jussen og har sett frem til å oppleve et høyt tempo i et forretningsadvokatfirma.

– Det er lærerikt og spennende å kjenne pulsen i Wikborg Rein. Ettersom jeg ikke er tilknyttet en bestemt avdeling har jeg også fått et bredt spekter av oppgaver fra ulike rettsområder. Jeg liker at man ikke nødvendigvis vet hvilke oppgaver som havner på pulten i løpet av en dag.

– Nå arbeider jeg med oppgaver jeg har fått fra kapitalmarkeds- og shippingteamene. Typiske arbeidsoppgaver er å skrive utkast til ulike dokumenter og rettskildesøk.

Arbeidslivsdagene som trekkplaster

Bjørn Juliussen på 23 år kommer fra Lødingen i Nordland og forklarer at Wikborg Reins tilstedeværelse på Arbeidslivsdagene i Tromsø gjorde at han valgte å søke seg inn som trainee her.

– Jeg studerer på Universitetet i Tromsø og begynte på 5. avdeling i august i år. Wikborg Rein var tilstede på arbeidslivsdagen i Tromsø og virket som et profesjonelt og trivelig firma. Dette gjorde at jeg valgte å søke meg inn som trainee.

Bjørn er en del av teamet for kontraktsrett og prosedyre, men får ofte tildelt oppgaver fra andre rettsområder. Han synes det er veldig gøy å jobbe med flere rettsområder.

– Typiske arbeidsoppgaver i løpet av en dag er rettskildesøk og å skrive utkast og notater som utreder forskjellige rettslige spørsmål. De rettslige spørsmålene varierer, men det som også er morsomt er å lære om de forskjellige ting man ikke hadde fått vite om ellers. Alt fra det elektriske anlegget i en fiskebåt, til store kommersielle avtaler.

Hyggelig og inkluderende arbeidsmiljø

I Bergen er Kari Ferstad akkurat ferdig med sitt traineeopphold. Hun er 23 år gammel og kommer fra Ålesund. Hun forklarer ukene hun har hatt hos Wikborg Rein som svært innholdsrike, hvor hun har fått innblikk i og arbeidet med varierte problemstillinger og rettsområder.

Kari Ferstad.
Kari Ferstad.

– Oppholdet hos Wikborg Rein har gitt meg et godt inntrykk av hvor variert arbeidshverdagen som advokat kan være.
Kari forklarer at en typisk arbeidshverdag har bestått av å skrive notater, gjøre vurderinger av rettskildesøk, gjennomgang av dokumenter samt å arbeide med forberedelser til rettssaker.

– Jeg har arbeidet med problemstillinger innenfor flere rettsområder, her nevnes kontraktsrett, entreprise, prosessrett, forvaltningsrett, tingrett, i tillegg til litt strafferett. Jeg har også fått være med fire dager i lagmannsretten, i tillegg til å delta i klientmøter.

Kari trekker også frem at hun er blitt tatt godt imot i firmaet.

– Jeg ble fra starten av tatt godt imot i et hyggelig og inkluderende arbeidsmiljø. I tillegg har jeg hatt en flink fadder som har fulgt meg opp og tatt godt vare på meg. Selv om koronasituasjonen har gjort det vanskelig med sosiale sammenkomster, har jeg likevel gjennom lunsj og prat i gangene blitt kjent med de andre på kontoret, forteller Kari.

Internasjonal trainee

Sammen med Yara og Innovasjon Norge tilbyr Wikborg Rein traineeordningen Internasjonal trainee for jusstudenter. Studentene som er med i denne ordningen får et opphold hos alle firmaene, og får dermed et unikt innblikk i hvordan advokathverdagen er hos de ulike firmaene. I tillegg vil hver trainee få minst ett utenlandsopphold.

Fredrik Brun er en av tre jusstudenter som er kommet med i denne ordningen. Han er 24 år gammel og kommer fra Oslo.

– Wikborg Rein fremsto (og fremstår) som et advokatfirma som investerer i traineeordningen sin og ville gi meg et godt innblikk i hvordan det er å jobbe som forretningsadvokat. Videre er det internasjonale fokuset tydelig, og samarbeidet med Yara og Innovasjon Norge er en unik mulighet til å utforske de mange mulighetene man har til å jobbe internasjonalt som norsk jurist.

Fredrik hadde sett frem til å få jobbe ved et av våre utenlandskontorer, men som for alle andre, gjorde den pågående koronasituasjonen at oppholdet ikke kunne gjennomføres.

– Som resten av verden skulle jeg nok vært pandemien foruten – særlig siden den satte en stopper for et planlagt opphold ved London-kontoret. På tross av det har oppholdet virkelig innfridd, og jeg har likevel fått oppleve hvordan det er å være internasjonal trainee ved å få jobbe for både London- og Shanghai-kontoret. Man får varierte og spennende oppgaver fra forskjellige avdelinger, og folk tar seg tid til å forklare sakene på en skikkelig måte – samt tid til å bli bedre kjent.

Digital trainee

Den teknologiske utviklingen reiser mange nye og spennende spørsmål, og kunnskap om teknologi blir stadig viktigere. Vi har derfor et samarbeid med DNB-advokatene og AVO for å tilby jusstudentene et variert traineeprogram hvor de får muligheten til å jobbe hos alle de tre firmaene.

Dina Skotnes er digital trainee hos oss i Wikborg Rein.

– Jeg synes det er gøy å jobbe i et miljø med så mange dyktige og erfarne advokater, og jeg trives godt med måten vi jobber på her og de oppgavene jeg har fått så langt. Advokatene i Wikborg Rein driver med mange av de rettsområdene som jeg synes er spennende, så det er fint å kunne bli bedre kjent med disse i praksis og få et innblikk i hva en advokathverdag består av.

– Først og fremst valgte jeg å søke på et traineeopphold i Wikborg Rein fordi jeg syntes det var kult at firmaet ønsket å tilby et traineeopphold hvor man fikk særlig innblikk i jussens samspill med teknologi og digitalisering. Dette er et område som stadig blir mer aktuelt, og jeg tror de erfaringene jeg får under oppholdet kan komme godt med videre. I tillegg var jeg nysgjerrig på hvordan det er å arbeide i et så stort og internasjonalt firma som Wikborg Rein.

– Akkurat nå jobber jeg med oppgaver som har med personvern å gjøre, men jeg har også fått oppgaver innen entreprise, obligasjonsrett generelt og EØS-rett. Arbeidet består mye av rettskildesøk, redegjørelser for funn og sparring med advokatene og fullmektigene jeg jobber med. Noen dager har jeg også fått være med på møter, både på og utenfor kontoret.

Etter endt traineeopphold hos oss vil Dina studere videre på jussen fulltid, før hun fortsetter med sitt tredje og siste digitale traineeopphold hos DNB.

Vi takker for praten og ønsker dere lykke til videre!

Forfattere
Profile image of Marie Roksund
Marie Roksund
Leder Marked og Kommunikasjon
E-post mrs@wr.no

Abonner på nyhetsbrev og invitasjoner