Hopp til hovedinnholdet

Universum 2020: Bransjens mest attraktive arbeidsgiver

Article cover image
06.05.2020

Wikborg Rein er for 7. året på rad kåret til jusstudentenes mest attraktive arbeidsgiver blant advokatfirmaene. Fra fjoråret klatrer vi også fra 3. til 2. plass blant samtlige selskaper i undersøkelsen.

Universums studentundersøkelse gjennomføres hvert år, og denne gangen har rundt 13 000 studenter blitt intervjuet. Wikborg Rein har toppet undersøkelsen blant advokatfirmaene de siste 7 årene, men denne gangen tar vi et historisk skritt opp til en 2. plass blant samtlige arbeidsgiverne på listen.

- Vi er avhengig av å tiltrekke oss de beste talentene, og det er derfor svært gledelig for oss at studentene anser oss som en attraktiv arbeidsgiver, sier rekrutteringsansvarlig partner Ole Henrik Wille. - Vi er ydmyke og glade for 2. plassen totalt og førsteplassen blant advokatfirmaene og takker alle studentene som har stemt på oss, fortsetter han.

Dialog og møteplasser viktig

Wikborg Rein har et omfattende samarbeid med universitetene i Oslo, Bergen og Tromsø og gjennomfører i løpet av året en rekke manuduksjoner og foredrag. Firmaet er ellers tilstede på Arbeidslivsdagene og andre studentarrangementer og avholder også flere studentseminarer selv. - Dette bidrar til å opprettholde en nær og god relasjon til studentene i løpet av året og sikrer at vi holder oss relevante i våre studentaktiviteter, sier HR-sjef Christian Winsnes.

Firmaet tilbyr en rekke traineeordninger med fokus på faglig utvikling og har de siste to årene lansert to nye traineeprogram sammen med samarbeidspartnere fra næringslivet – Internasjonalt internship og Digital trainee. På denne måten får studentene innsikt og erfaring både fra forretningsadvokatbransjen og fra næringslivet. - Vi tror det har en stor verdi for videre karriereutvikling at man har kjennskap til operasjonelle problemstillinger virksomhetene står overfor og at man på denne måten får en bedre praktisk forståelse for næringslivet, noe som på sikt vil gjøre studentene til bedre advokater, sier Ole Henrik.

Komplekse saker og klienter

I Universums undersøkelse trekkes blant annet høy fagkompetanse, godt sosialt miljø og komplekse og internasjonale saker frem som årsaker til at studentene ønsker å arbeide i Wikborg Rein. - Denne typen tilbakemeldinger er viktige for oss. Dette viser at vi oppfattes på samme måte eksternt som internt og at traineer og studenter som møter oss opplever firmakulturen som positiv og inkluderende, sier Ole Henrik. Firmaet har de siste ukene tilbudt studentene manuduksjoner digitalt og arbeider strukturert og målrettet med å fornye seg. - En slik utmerkelse gir oss motivasjon og driv til å videreutvikle vårt tilbud og videre samarbeid med studentene, avslutter Christian.

Forfattere
Profile image of Ole Henrik Wille
Ole Henrik Wille
Partner
E-post owi@wr.no

Abonner på nyhetsbrev og invitasjoner