Hopp til hovedinnholdet

Velkommen til oss i Wikborg Rein-huset i Bergen!

07.05.2024

Fra og med denne uken har vi gleden av å endelig åpne dørene til våre nye, flotte lokaler i Baneveien 16.

Endelig! En ny æra startet mandag morgen denne uken da alle våre medarbeidere i Bergen fikk nøkkelkortet til sitt nye kontor i våre nye lokaler. 

– Her i Baneveien skal vi skape vår helt egen identitet, og sammen ta det neste steget videre. Dette blir utrolig bra, sa MP i Bergen, Jan Erik Clausen, før han klippet snoren som markerte at de nye kontorene nå er offisielt åpnet.

I godt selskap

– Kontorene er blitt helt fantastiske – byens beste advokatkontor også når det gjelder lokaliteter, sier prosjektleder for flytteprosjektet, Heidi Skuterud.

Foruten Wikborg Rein, som har lokaler fra fjerde til og med åttende etasje, vil bygget også huse Sparebanken vest, to restauranter og én toppleilighet.

I kjelleren blir det treningssenter forbeholdt leietakerne i bygget. Det blir også parkering for 70 sykler, samt en egen sykkelheis. 

– Vi startet prosessen under pandemien. Da var det viktig for oss å tenke på og ta hensyn til hva som ville bli advokatenes behov i fremtiden. Det stod sentralt at vi ønsket å få til gode løsninger for en hybrid arbeidshverdag, forteller partner Morten Valen Eide til Advokatbladet, som har skrevet en sak om flytteprosessen.

Bærekraftig bygg

Selv om selve lokalene i Baneveien 16 er totalrenoverte og nå fremstår splitter nye, er bygget gjenbruk av et bygg fra 1961 - noe som sparer miljøet for store utslipp. 

Gjenbruk av råbygget skal ha ført til en reduksjon i CO2-utslipp tilsvarende 4.700 flyturer mellom Bergen og London, skriver Byggeindustriens nettsted bygg.no, som også har omtalt byggeprosjektet.

– Den nye påhengte fasaden er ikke en eksakt kopi av den originale, men den har et tilsvarende tverrsnitt og dybde som det originale fasaderelieffet. Dette gir en tydelig referanse til bygningens historie og bevarer fasadeuttrykket. For å gjenspeile byggets historie og samtidig gi det et moderne preg, har vi valgt en kombinasjon av glass og steinplater i kledningen. Dette skaper et elegant og eksklusivt uttrykk som harmonerer med omgivelsene, sier Moorhouse til nettstedet.

Two women stand in front of a window with a view of Bergen and Nøstebukten
For klienter og gjester på besøk vil det første som møter dem i resepsjonsområdet i åttende etasje være den vakre utsikten mot innseilingen i Nøstebukten.
People walking and staying on stairs in new modern office premises
Atrium-området gir flere muligheter for sosialisering.
Suited men and a woman gathered in a new meeting room in new premises at Banevein 16 in Bergen. View of Bergen in the background
Møterommene har store vinduer med flott utsikt til Bergen sentrum.
Jan Erik Clausen og Heidi Skuterud gleder seg over å kunne vise frem de flotte nye lokalene.
Jan Erik Clausen og Heidi Skuterud gleder seg over å kunne vise frem de flotte nye lokalene.
The Wikborg Rein house in Baneveien 16. Building on 8 floors in the center of Bergen.
Wikborg Rein-huset finner du i Baneveien
Forfattere
Profile image of Henrik Skjevestad
Henrik Skjevestad
Kommunikasjonsrådgiver
E-post hss@wr.no

Abonner på nyhetsbrev og invitasjoner