Hopp til hovedinnholdet

Arendalsuka: Vil korrupsjon og menneskerettighetsbrudd prege det grønne skiftet?

Wikborg Rein inviterer til en spennende panelsamtale om fornybaraktørenes ansvar for egen leverandørkjede. Arrangementet er i samarbeid med Fornybar Norge på den helelektriske katamaranen Legacy of the Fjords - under Arendalsuka omdøpt til Fornybarbåten.

Dato fra15.08.2023 – 15.00
Dato til15.08.2023 – 16.00
StedLegacy of the Fjords

Program

15.00 16.00:

Risiko knyttet til miljømessige, sosiale og styringsmessige forhold kan ha stor betydning for selskapers langsiktige verdiskaping. Ettersom risikofaktorer på ESG-området kan ha direkte økonomiske konsekvenser for virksomheters inntjening bør den likestilles med all annen finansiell risiko, og håndteres deretter.

Næringslivet har de siste årene i stadig større grad måttet forhold seg til klimarisiko, herunder hvilke muligheter som ligger i den grønne omstillingen. Klima og natur henger sammen. Næringslivet vil nå i økende grad også måtte forholde seg til naturrisiko. I tillegg kommer risiko knyttet manglende oppmerksomhet om sosiale forhold, samt mer konkrete forpliktelser for selskapers ledelser og styrer.


Hvilke utfordringer og muligheter innebærer alt dette, og vil nye regulatoriske krav innen ESG bidra til den omstillingen som er nødvendig?

Wikborg Rein Advokatfirma inviterer i samarbeid med Advokatforeningen til dialog sammen med et solid panel bestående av; 

– John Peder Egenæs, Generalsekretær, Amnesty

– Geir Ramnefjell, Head of governmental affairs, Deep Wind Offshore

– Maja de Vibe, SVP Sustainability, Statkraft

– Kristin Nordland Brattli, Senioradvokat, Wikborg Rein

– Maren Folkestad, Advokatfullmektig, Wikborg Rein

Kontaktpersoner
Profile image of Maren Folkestad
Advokatfullmektig
E-post mfo@wr.no
Profile image of Henrik Skjevestad
Kommunikasjonsrådgiver
E-post hss@wr.no

Abonner på nyhetsbrev og invitasjoner