Hopp til hovedinnholdet

Nye muligheter - Norge mot 2030: Fremtidens havbruk

Vi har gleden av å kunne invitere deg til vårt Havbruksseminar i Oslo.

Dato fra30.11.2023 – 14.30
Dato til30.11.2023 – 17.45
StedNasjonalmuseet, Brynjulf Bulls Plass 3, Oslo

Norsk havbruk er ved et veiskille. Næringen må ta hensyn til utfordringer knyttet til miljø og biosikkerhet, noe som kan begrense mulighetene for vekst.

Havbruksutvalget har presentert sitt forslag for fremtidens rammebetingelser som nå er på høring. Myndighetene er i gang med å følge opp denne prosessen, og det er nå en mulighet for å bidra med sine perspektiver.

Dette seminaret vil gi innsikt i prosessen for utviklingen av rammebetingelsene. Sentrale investormiljøer, havbruksselskaper, og politikere vil gi sitt syn på akvakulturnæringen og fremtidens rammevilkår i Norge.

Følgende bidragsytere vil bidra med sin unike innsikt:

  • Linda Nøstbakken, leder av Havbruksutvalget
  • Wilfred Nordlund, leder Stortingets næringskomite, Senterpartiet
  • Tonje Foss, adm. direktør, Frøy
  • Roy Angelvik, Bewi Invests sjømatsatsning
  • Linda Hofstad Helleland, medlem av næringskomiteen Stortinget, Høyre

Under vignetten «Nye muligheter – Norge mot 2030» arrangerer Wikborg Rein fagseminarer gjennom 100-årsjubileet vårt hvor vi belyser viktige temaer for næringslivet, og staker ut kursen mot 2030. Dette er det siste seminaret i rekken.

Program

13.15 13.30:

Oppmøte og registrering

13.30 14.35:

• Velkommen og overordnet innledning (Grunde Bruland)
• Oversikt over Havbruksutvalgets forslag (Linda Nøstbakken)
• Brønnbåter i morgendagens havbruksnæring (Tonje Foss, FRØY)
• Fremtidens sjømatinvesteringer sett fra Trøndelag (Roy Angelvik, Bewi Invest)

14.35 14.55:

Pause

14.55 16.00:

• Innledning (Martin Bryde)
• Næringens fremtidige rammebetingelser – regelverk og skattlegging (Linda Helleland)
• Nærlingspolitiske betraktninger (Wilfred Nordlund)
• Kort paneldebatt (Wilfred Nordlund og Linda Helleland)
• Kommentarer fra Tonje Foss og Roy Angelvik

16.00 16.45:

Mingling og forfriskninger

Kontaktpersoner

Abonner på nyhetsbrev og invitasjoner