Hopp til hovedinnholdet

Fiskeri og havbruk 

Vi er et ledende kompetansemiljø innen juridisk rådgivning til sjømatnæringen. Våre advokater har spisskompetanse innenfor alle aspekter ved fiskeri- og havbruksrett, og besitter omfattende bransjekunnskap. 

Vi er eksperter på de regulatoriske rammevilkårene fiskerinæringen og havbruksnæringen må forholde seg til, og har svært god kunnskap om myndighetsprosesser innenfor sjømatsektoren. Videre har vi omfattende erfaring med de særlige kontraktsformene innenfor sjømatbransjen. Både innenfor fiskeri og havbruk arbeider vi tett sammen med tilknyttede grupper innen tvisteløsning / prosedyre, entreprise og transaksjoner / M&A.

Flere av advokatene i corporate-avdelingen er spesielt tilknyttet fiskeri- og havbruksnæringen. Vår internasjonale tilstedeværelse gir ekstra fordeler i rådgivningen, særlig i forbindelse med ekspansjon til nye jurisdiksjoner, nybygg av akvakulturinstallasjoner og fartøy samt overfor eksportleddet av sjømatnæringen. 

Som det eneste advokatfirmaet i Norge er vi rangert i Band 1 i Chambers and Partners. Våre advokater i gruppen er også rangert med topplasseringer i andre advokatkåringer.

Vi bistår med

  • Regulatoriske råd om rammelovgivning, konsesjonssystemet og rammevilkår 
  • Søknadsprosesser mot offentlige myndigheter 
  • Klagesaker ved enkeltvedtak, deriblant pålegg, overtredelsesgebyr og tvangsmulkt. 
  • Samarbeidsavtaler mellom næringsaktører og andre privatrettslige avtaler 
  • Forhandlinger og kontraktsinngåelse med kunder og leverandører 
  • Tvister og prosedyre, deriblant straffeprosess 
  • Transaksjoner, konsolidering og sammenslåinger 
Kontaktpersoner
Utmerkelser
2023
Band 1
Chambers and Partners, Europe
2023
Tier 1
Legal 500

Les våre artikler om Fiskeri og havbruk

14.03.2024

Wikborg Rein Exclusive in All Chambers Europe Categories

We are delighted to announce that we have once again achieved top rankings in Chambers Europe. Wikborg Rein is the only Norwegian law firm ranked in all 19 categories.

19.01.2024

Nye partnere fra egne rekker

Vi gleder oss over å ønske velkommen tre nye interne tilskudd til vårt partnerskap i Kristin Nordland Brattli, Martin H. Bryde og Stian Holm Johannessen.

06.10.2023

Viktige skatteendringer i statsbudsjettet for 2024

Statsbudsjettet for 2024 er nå fremlagt. Vi vil i dette nyhetsbrevet kort omtale reglene som foreslås, og også nevne hvilke regler man har ventet på som ikke ble foreslått.

Abonner på nyhetsbrev og invitasjoner