Klare for One Ocean Expedition

Lørdag setter Kamilla Hope Kleppenes og Ingrid Weltzien kursen mot Singapore der de skal gå om bord i Statsraad Lehmkuhl og lære mer om havets viktige rolle for en bærekraftig fremtid.

Tidligere i år arrangerte vi en intern konkurranse der to heldige vinnere skulle få bli med One Ocean Expedition på et uforglemmelig eventyr. Alle som deltok måtte sende inn et søknadsbrev og vinneren ble trukket av COO Heidi Skuterud og Managing Partner Finn Bjørnstad.

De heldige vinnerne ble Kamilla Hope Kleppenes fra prosedyreavdelingen i Bergen og Ingrid Weltzien fra arbeidsrettsteamet i Oslo. 

– Jeg er veldig spent på turen og ser for meg at dette blir en opplevelse for livet. Jeg har faktisk aldri seilt før så jeg tror det blir lærerikt å se hvordan dette faktisk fungerer. I tillegg gleder jeg meg veldig til å oppleve samholdet ombord på skipet, og få være en del av forskningen knyttet til ekspedisjonen, sier Kamilla.

Statsraad Lehmkuhl og prosjektet One Ocean Expedition har vært på jordomseiling siden august 2021 og har i skrivende stund vært innom 31 havneporter. Når skipet ankommer Bergen i april 2023, har det reist 55.000 nautiske mil på 19 måneder. 

Også kollega Ingrid ser frem til eventyret til havs.

– Jeg tror dette blir en kjempeopplevelse, og jeg ser særlig fram til å lære hvordan driften av et såpass stort skip fungerer, sier Ingrid. 

Wikborg Rein /Kari Sandbukt

Fra fiskerfamilie

Aller mest gleder hun seg til å bli kjent med de andre som skal være med på seilasen, og håper på fine naturopplevelser som vakre soloppganger og solnedganger ute på åpent hav.  

– Krysser fingrene for at vi har flaks og får sett delfiner eller hval underveis!

De er begge utrolig spente på hva som venter dem.

– Jeg kommer fra en fiskerslekt, så jeg kan i alle fall skryte på meg å ha lært forskjellen på styrbord og babord. Men utenom fisketurer i tresnekke som barn, er min båterfaring begrenset til kortere sightseeingturer med seilbåt på ferie, forteller Ingrid. 

– Ettersom jeg ikke har noe særlig båterfaring, er jeg litt bekymret for å bli båtsyk, innrømmer Kamilla. 

Jesper Rosenmai/Statsraad Lehmkuhl

På utkikk etter pirater

Om bare få dager setter Kamilla og Ingrid kursen mot Singapore, der de skal få bli med på ekspedisjonen i hele seks dager – helt til Jakarta i Indonesia.

Begge har mottatt flere informasjonsbrev fra skipet, slik at de har kunnet forberede seg litt på hva som venter.

– Alle ombord skal ta en aktiv del i den daglige driften og seilingen, så vi kommer til å få grunnleggende innføring i seiling og sjømannskap. Videre deles alle medseilerne opp i vaktlag, hvor man går firetimers sjøvakter, to ganger i døgnet. På disse vaktene får vi forskjellige oppgaver, deriblant brannvakt, stå til rors, bøyevakt og holde utkikk, forteller Kamilla. 

Hun fortsetter:

– Pulsen steg noe idet vi fikk informasjon om at avgang fra Singapore måtte fremskyndes for å redusere sannsynligheten for å komme ut for pirataktivitet i de mest utsatte områdene langs seilingsruten. 

Vi gleder oss til å følge Kamilla og Ingrids seiling med One Ocean Expedition!

Wikborg Rein /One Ocean

 • Bærekraft, Shipping Offshore, Teknologi og digitalisering, Fornybar energi og infrastruktur, Havindustrier

  2020

  Partner til "One Ocean Expedition"

  Wikborg Rein er stolt partner og støtter FNs tiår for havforskning gjennom prosjektet The One Ocean Expedition – en jordomseiling for et bærekraftig hav.

 • Bærekraft

  2022

  Derfor markerer vi verdens havdag

  Ifølge FN er 90 prosent av bestanden av store fisker på vei til å bli utarmet og halvparten av korallrevene ødelagt. Blant dem som vil snu utviklingen er One Ocean-ekspedisjonen, og deres støttespillere. Som det eneste advokatfirma, er vi stolt partner i ekspedisjonen. Les mer om verdens havdag nedenfor.