Hopp til hovedinnholdet

Kvinner i jussen: Eleanor Midwinter

09.03.2022

Vi feirer den internasjonale kvinnedagen 8. mars og har spurt noen av våre kvinnelige advokater på tvers av våre kontorer i inn- og utland om hvordan det er å være en kvinnelig advokat i dag. ¬Les vårt siste intervju med Eleanor Midwinter.

Eleanor Midwinter er partner ved Wikborg Reins London-kontor. Hun arbeider for selskaper som driver med internasjonal handel, fysiske råvarer, skipsbygging, tørrtransport og sjøfartsforsikring. Eleanor er oppført som Next Generation Partner innenfor Shipping og Commodities Disputes i Legal 500 samt Up and Coming innenfor Commodities Dispute i Chambers & Partners.

Hvordan er det å være en kvinnelig advokat i dag?

– Det avhenger av hvor du er, hva du gjør og hvem du er. For meg har arbeidet som advokat blitt mer og mer påvirket av teknologi enn noe annet. Selv om vi har utfordringen med tilnærmingen "alltid på", har vi også utrolige data- og kommunikasjonsverktøy som ikke eksisterte da jeg startet som advokat. Den delen av jobben min jeg liker mest, er å jobbe med våre traineer. Hvert år ser jeg deres nye ideer og perspektiver og det er ingen tvil om at jeg lærer vel så mye av dem som de gjør av meg.

Kan du komme på en historie fra studiene eller karrieren der det å være kvinne var til fordel for deg eller bød på utfordringer?

– Det er vanskelig å svare på dette spørsmålet uten å komme inn på ukomfortable temaer. Som kvinne har jeg både selv opplevd og vært vitne til trakassering. For meg var nesten det verste at noen av de involverte tilsynelatende ble forfremmet i stedet for å bli straffet av systemet. Men har det forhindret min karriere innenfor jussen? For meg var det ikke slik at én person forhindret det, men det førte til at jeg vurderte å slutte helt, og jeg kjenner til mange kvinner som faktisk har sluttet. Når jeg tenker på hvor mye jeg liker jobben min som advokat, samt det flotte teamet i Wikborg Rein, er jeg veldig glad for at jeg bestemte meg for å bli i bransjen.

Hva er ditt beste råd for andre kvinnelige advokater?

– For en liten stund tilbake snakket jeg med broren min om gode og dårlige dager. Vi snakket om pitcher vi vant og de vi tapte. Han var begeistret fordi han hadde "vunnet" 3 av 10 pitcher den måneden. På det tidspunktet innså jeg at i hjernen min ville jeg karakterisere det samme resultatet som å ha tapt 7 av 10 pitcher. Når jeg da endret tankegangen min, hjalp det meg virkelig med å være mer trygg på markedsføring, og det er mye lettere å ta opp telefonen og be om oppdrag og arbeid.

Det er så viktig å huske på at det å være en vellykket advokat innebærer at du er en selger, både innad i firmaet men også ovenfor klienter. Det er ikke noe de fleste av oss er lært opp til. Når du ser en flott presentasjon, husk at personen som holder den mest sannsynlig har brukt timevis på forberedelse og øving, uavhengig av hvor naturlig det virker! Husk også at mennesker som ser ut som naturlige business-genier har fått hjelp til enten å ta på seg en eksisterende kunde, eller vært på et vellykket secondment, som igjen førte til sterke kontakter, eller at de bare var på rett sted til rett tid.

Forfattere
Profile image of Marie Roksund
Marie Roksund
Leder Marked og Kommunikasjon
E-post mrs@wr.no

Abonner på nyhetsbrev og invitasjoner