Hopp til hovedinnholdet

PRIDE – En menneskerett å være seg selv

02.06.2022

I år er det 50 år siden homofili ble avkriminalisert i Norge. I juni markerer vi Pride i solidaritet over hele verden og i alle byene der Wikborg Rein har kontorer.

Fredag den 3. juni starter Bergen Pride, mens Oslo Pride går av stabelen fra den 17. juni. Lørdag den 2. juli markerer London Pride sitt 50.-årsjubileum med en storslått parade.

I Singapore samler Pink Dot 14 om lag 27.000 deltagere den 18. juni. I Shanghai, som fremdeles har strenge Covid-restriksjoner, vil Pride bli markert med ulike digitale arrangementer.

Men selv om Pride-markeringene har økt i omfang de siste årene, har vi den siste tiden sett flere tilbakeskritt når det gjelder homofiles rettigheter, både i Europa og Asia.

Flere undersøkelser viser at mange homofile, lesbiske og transpersoner opplever at de må skjule sin legning overfor kolleger. I Wikborg Rein er vi opptatt av at alle skal kunne være seg selv på jobben. Firmaet vil derfor markere Pride-måneden på ulike måter.

– Wikborg Rein skal speile samfunnet vi er en del av. Vi ønsker å skape et fellesskap som styrkes med ansatte som har ulik erfaring og bakgrunn. Vårt firma skal være et godt sted å jobbe, uavhengig hvilken seksuell legning man har, sier Managing Partner Finn Bjørnstad.

I august i fjor signerte vi sammen med en rekke andre bedrifter, deriblant Yara, FSN Capital, Oda og Danske Bank - for å nevne noen, en avtale med CEO Commitment, et nettverk for ledere som ønsker å prioritere mangfold og inkludering på et strategisk nivå.

I 2021 etablerte vi en egen gruppe ledet av Specialist Counsel Stuart Stock, som tar opp ulike LHBTQ+-relaterte problemstillinger, og skal bidra til å sikre reell likebehandling i firmaet.

Gruppen jobber med gjennomgang av våre policier for å sikre likestilling og inkludering.

– Jeg er svært glad for å ha etablert Wikborg Reins LHBTQ+-nettverk. Det er en fantastisk anerkjennelse for LHBTQ-miljøet i firmaet, og viser at vi tydelig engasjerer oss i å bygge en stadig mer inkluderende kultur. Synlighet er viktig og vi håper nettverket kan hjelpe medarbeiderne til å bli sett som den de er, og at de kan være seg selv på jobben, sier Stock.

Vi oppfordrer alle klienter, medarbeidere og resten av advokatbransjen til å vise solidaritet med LHBTQ+-bevegelsen over hele verden ved å markere Pride.

Forfattere
Profile image of Finn Bjørnstad
Finn Bjørnstad
Partner
E-post fbj@wr.no
Profile image of Stuart Stock
Stuart Stock
Specialist Counsel
E-post sts@wr.no

Abonner på nyhetsbrev og invitasjoner