Hopp til hovedinnholdet

Ti år som bransjens mest attraktive arbeidsgiver

24.05.2023

For tiende år på rad rangerer jusstudentene Wikborg Rein som det advokatfirmaet de helst ønsker å jobbe i.

Universums studentundersøkelse gjennomføres årlig. I år har 417 jusstudenter vurdert arbeidsgiverne. Hele 17,2 prosent av disse mener Wikborg Rein er den aller mest attraktive arbeidsgiveren.

Studentene har svart på spørsmål om hvem som er deres drømmearbeidsgiver. Blant alle arbeidsgiverne kommer Wikborg Rein på andreplass, og fremst blant advokatfirmaene.

Managing Partner Finn Bjørnstad understreker viktigheten av å være attraktiv blant landets fremste jusstudenter.

– Det er stor konkurranse om talentene og denne kåringen setter vi veldig høyt. Spesielt gøy er det at vi vinner for tiende gang på rad i år som vi feirer vårt 100-årsjubileum. Jeg vil benytte anledningen til å takke alle jusstudentene for tilliten de har gitt oss over mange år, sier Managing Partner Finn Bjørnstad.

"Å skulle videreutvikle Wikborg Rein, og forvalte grunnlaget vi har skapt sammen, er en forpliktelse vi har til hverandre og til våre klienter og samarbeidspartnere", skrev Bjørnstad nylig i en oppsummering i forbindelse med vårt 100-årsjubileum.

– Dette gjelder definitivt også våre studentrelaterte aktiviteter. Våre dedikerte medarbeidere jobber hele tiden for å gjøre opplevelsen jusstudenter har av oss som advokatfirma best mulig, men at vi topper denne kåringen nok en gang, er likevel absolutt ingen selvfølge. I Wikborg Rein setter vi det faglige svært høyt, og selvfølgelig skal vi være en arbeidsplass som preges av samhold, engasjement og hyggelige kollegaer.

Rekrutteringsansvarlig partner Jørgen Vangsnes gleder seg over kåringen, men er samtidig opptatt av å se fremover.

– Disse resultatene kommer ikke av seg selv. Vi skal fortsette å jobbe hardt for å levere faglig kvalitet på øverste hylle, kombinert med høy grad av trivsel og samarbeid hver eneste dag. Men vi har også mye ugjort og mange planer for tiden fremover, sier Vangsnes.

Sivilprosess-spesialisten er glad for å også kunne prioritere arbeidet med studentrettede aktiviteter. I vinter sto han eksempelvis på stand under Arbeidslivsdagene, og han holder også jevnlige eksamensrettede manuduksjoner på Universitetet i Oslo.

– Det er inspirerende å treffe dyktige og engasjerte studenter som brenner for jussen, og også se flere av dem igjen hos oss som traineer og fullmektiger, sier Vangsnes.

Også Head of People & Culture, Cecilia Mathisen, ser grunn til å smile litt ekstra i dag.

– Konkurransen om kandidatene er stor – og vi er klar over at både dagens og morgendagens nyutdannede stiller store krav til potensielle arbeidsgivere, ikke minst når det kommer til faktorer som mangfold og bærekraft. Derfor er vi glade når de som kommer inn til oss utfordrer oss på dette, enten de er traineer eller unge nyansatte. Jeg er sikker på at det bidrar til å gjøre firmaet vårt enda bedre, poengterer Mathisen.

Forfattere
Profile image of Finn Bjørnstad
Finn Bjørnstad
Partner
E-post fbj@wr.no
Profile image of Cecilia Mathisen null
Cecilia Mathisen
Head of People & Culture
E-post cma@wr.no

Abonner på nyhetsbrev og invitasjoner