Hopp til hovedinnholdet

For deg som studerer juss

Vi har en mengde ulike arenaer hvor du kan bli bedre kjent med Wikborg Rein og lære mer om hvordan det er å jobbe som forretningsadvokat. Du kan for eksempel søke på traineeopphold, delta på manuduksjoner, ALD, og andre studentrelaterte aktiviteter som vi arrangerer og støtter.

Som trainee i Wikborg Rein blir du kjent med et av Norges største og mest internasjonale advokatfirmaer fra innsiden. Du får over en periode på 4 uker innblikk i hvordan det er å jobbe som advokatfullmektig. Oppgavene er varierte og kan omfatte alt fra utredning av juridiske problemstillinger, arbeid med tvistesaker eller bistand i en transaksjon. I mange tilfeller får du også være med i en rettssak. Alle traineer blir inkludert i faglige og sosiale arrangementer, og vi gjør vårt beste for at traineeoppholdet hos oss skal oppleves som lærerikt, meningsfylt og hyggelig. Alle traineer får tildelt sin egen fadder som vil følge de opp gjennom hele oppholdet.

Du er velkommen til å søke på et traineeopphold ved vårt kontor i Oslo eller Bergen. Vi ser helst at du er i gang med 3. året når du søker, dette for at både du som søker og Wikborg Rein skal ha nytte av oppholdet. Søknadene vurderes fortløpende.

Våre traineeprogram

I tillegg til et ordinært traineeopphold kan Wikborg Rein også tilby traineeopphold for studenter med interesse innen spesifikke fagområder. På disse stillingene er det egne søknadsfrister som gjelder.

Vi tilbyr følgende typer traineeprogrammer:

Skriveplass

Noen av de som blir ansatt som advokatfullmektig hos oss har skriveplass mens de skriver masteroppgave. Skriveplassene er forbeholdt de som skal begynne som advokatfullmektig.

Med en skriveplass hos oss får du et stipend, tilgang til våre fasiliteter og en egen kontorplass med tilknytning til det fagområdet du skriver master innen. Du vil få en fadder som sørger for faglig og sosial oppfølging. I tillegg vil du bli invitert med på alle faglige og sosiale arrangementer som foregår i løpet av oppholdet. Skriveplass er en fin mulighet å bli godt integrert i firmaet før oppstart som advokatfullmektig.

Les våre studentartikler

23.05.2024

Wikborg Rein til topps blant studentene - igjen

For ellevte år på rad kårer jusstudentene Wikborg Rein til den mest attraktive arbeidsgiveren i advokatbransjen.

24.05.2023

Ti år som bransjens mest attraktive arbeidsgiver

For tiende år på rad rangerer jusstudentene Wikborg Rein som det advokatfirmaet de helst ønsker å jobbe i.

24.01.2023

Er du jusstudent med interesse for teknologi?

Den teknologiske utviklingen reiser mange nye og spennende juridiske spørsmål. Kunnskap om teknologi blir stadig ­viktigere i arbeids­hverdagen vår. Wikborg Rein, Telenor og DNB har derfor gått sammen om et ­spennende ­traineeprogram for jusstudenter: Digital Trainee!

Abonner på nyhetsbrev og invitasjoner