Hopp til hovedinnholdet

Kvinner i jussen: Ina Lutchmiah

09.03.2022

Vi feirer den internasjonale kvinnedagen 8. mars og har spurt noen av våre kvinnelige advokater på tvers av våre kontorer i inn- og utland om hvordan det er å være en kvinnelig advokat i dag. Les vårt fjerde intervju – denne gangen med Ina Lutchmiah.

Singapore, 08.03.2022: Ina Lutchmiah er partner og Managing Director ved Wikborg Reins Singapore-kontor. Hun er engelskkvalifisert og leder transaksjonspraksisen vår i Singapore. Hun har spesialekspertise innen LNG-prosjekter, offshore, energi- og shippingtransaksjoner.

Hva inspirerte deg til å studere juss?

– Da jeg var liten ønsket jeg å bli etterforsker, slik at jeg kunne utføre undersøkelser og "fange de slemme". I løpet av tenårene utviklet det seg til en interesse for juss. I begynnelsen av min juridiske karriere fokuserte jeg på tvistearbeid der det er mye etterforskningsarbeid som skal gjøres. Over tid gikk det mer over i transaksjonsarbeid. Jeg liker å forhandle og utarbeide prosjektkontrakter, og synes det er svært givende når et prosjekt vi har jobbet med lykkes.

Har du en kvinnelig rollemodell innenfor ditt fagområde?

– Jeg har ikke en kvinnelig rollemodell, men jeg er beæret over å ha noen gode mannlige rollemodeller og mentorer innenfor mitt fagområde.

Hvordan er det å være en kvinnelig advokat i dag?

– Å være advokat i dag er både spennende, hektisk, internasjonalt, utfordrende og givende - alt på samme tid.

Tror du at vi trenger den internasjonale kvinnedagen, og i så fall hvorfor?

– Jeg tror det er viktig å feire alle, men de positive handlingene og fremgangen som loves på den internasjonale kvinnedagen bør gjenspeiles og implementeres på daglig basis.

Hva er ditt beste råd for andre kvinnelige advokater?

– Ikke snakk deg selv ned.

Hva kan etter din mening gjøres for å få flere kvinnelige partnere?

– Jeg har en sterk tro på fleksibel arbeidstid og -ordninger så lenge arbeidet gjøres på en god måte og innen fastsatte frister. Mange dyktige kvinnelige advokater har gått bort fra en karriere i jussen eller justert sine karriereambisjoner kort tid etter de har fått barn, hovedsakelig på grunn av den tradisjonelle mangelen på fleksible arbeidsordninger samt lange arbeidsdager. Jeg tror at med en større fleksibilitet i arbeidstid og -ordninger, kan vi beholde flere kvinnelige advokater over tid. Etter min mening har Covid-pandemien vist en større aksept til å jobbe hjemmefra samt ha en fleksibel arbeidstid.

Forfattere
Profile image of Marie Roksund
Marie Roksund
Leder Marked og Kommunikasjon
E-post mrs@wr.no

Abonner på nyhetsbrev og invitasjoner