Hopp til hovedinnholdet

Kontraktsrett og entreprise 

Vårt team er markedsledende og bistår et bredt spekter av norske og internasjonale klienter i ethvert steg av en kontraktsprosess.

Vi er behjelpelige hele veien, fra anbudsfasen og kontraktsinngåelsen, til prosjektgjennomføring og håndtering av utfordringer som oppstår underveis, inkludert potensielle og oppståtte tvister.

Teamet er eksperter på prosedyre, voldgift og andre alternative tvisteløsningsformer.

Vi har verdifull teknisk og kommersiell innsikt i alle typer komplekse kontrakter, et anerkjent tvisteløsningsmiljø og -kompetanse og en unik internasjonal tilstedeværelse. Dette gir oss en genuin fordel i markedet. Vårt kontraktsrett- og entrepriseteam har også bred erfaring innen internasjonal voldgift og multinasjonale tvister.

Våre advokater er anbefalt og trukket frem i blant annet Chambers Global, Chambers Europe, Legal 500, International Financial Law Review (IFLR) og Finansavisen.

Vi bistår med

  • Organisering og implementering av eller deltakelse i anbudsprosesser
  • Inngåelse og utforming av kontrakter, herunder kontraktsforhandlinger
  • Oppfølging av bygge- og anleggsprosjekter
  • Oppfølging av andre store kommersielle prosjekter
  • Rådgivning i komplekse kontraktsspørsmål og kontraktstyper, herunder tilvirkningskontrakter onshore og offshore, samt ulike norske og internasjonale kontraktsstandarder som Norsk Standard, Norsk Fabrikasjonskontrakt, Norsk Totalkontrakt, Statens Standardavtaler, FIDIC, NLM og Orgalime
  • Strategisk rådgivning i ethvert steg av en kontraktsprosess
  • Sivilrettslig prosedyre for alle rettsinstanser, herunder Høyesterett
  • Voldgift, mekling og forhandlinger samt andre alternative tvisteløsningsformer
Kontaktpersoner
Profile image of Ola Ø. Nisja
Partner, Head of Disputes
E-post oni@wr.no

Grønne bygg

Bygg- og anleggssektoren står overfor strengere regulatoriske krav som følge av nye krav på bærekraftsfeltet, både nasjonalt og på EU-nivå. I Norge har regjeringen skjerpet kravene til klima- og miljøhensyn i offentlige anskaffelser, noe som betyr at entreprenører og byggherrer må dokumentere miljøvennlige løsninger og lavere klimautslipp for å konkurrere om offentlige kontrakter. Dette inkluderer strengere krav til materialvalg, energibruk og avfallshåndtering i byggeprosjekter. For eksempel må entreprenører i økende grad dokumentere at de bruker sertifiserte og bærekraftige materialer, samt legge frem planer for å minimere avfall og redusere energiforbruket gjennom hele byggets livsløp.

På EU-nivå har den grønne omstillingen, gjennom blant annet European Green Deal og Fit for 55-pakken, ført til innføring av nye rettsakter som påvirker bygg- og anleggssektoren. Dette inkluderer strengere krav til energiytelse for bygninger, krav om energieffektivisering og innføring av sirkulærøkonomiprinsipper i byggeprosesser. EU har også vedtatt regler som fremmer bruk av grønne offentlige anskaffelser som et virkemiddel for å skape konkurransefordeler for bærekraftige prosjekter og teknologier. Dette betyr at aktører i bygg- og anleggssektoren må tilpasse seg nye standarder og krav for å sikre sin konkurransekraft i fremtidige anbudsrunder og prosjekter.

Les våre artikler om Kontraktsrett og entreprise

31.05.2024

Nytt bygningsenergidirektiv er vedtatt av EU-kommisjonen

The European Green Deal er et ledd i EUs overordnede klima- og miljøpolitikk, hvor målene er minst 55 % reduksjon av klimagassutslipp innen 2030 samt klimanøytralitet i 2050. En sentral faktor for å nå målet er energieffektivisering av bygningsmassen. Som et ledd i dette arbeidet, har EU-kommisjonen nylig vedtatt et revidert bygningsenergidirektiv (Energy Performance of Buildings Directive, «EPBD»).

07.08.2023

Viktig endring av anskaffelsesregelverket – skjerping av kravene til å ivareta klima- og miljøhensyn

Endringene i anskaffelsesregelverket, forankret i Hurdalplattformens ambisjoner om et mer bærekraftig og miljøvennlig næringsliv, vil få stor betydning for både leverandører og oppdragsgivere. Det klare budskapet er at bærekraft og innovasjon i større grad vil bli en sentral konkurransefaktor, samtidig som byrden for oppdragsgivere med hensyn til å sikre klimavennlige løsninger ved utformingen av og gjennomføringen av sine anskaffelser blir større.

06.06.2023

Taksonomikriteriene for oppfyllelse av de siste miljømålene for bygge- og eiendomsvirksomhet

The European Green Deal er et ledd i EUs overordnede klima- og miljøpolitikk, hvor målet er klimanøytralitet i 2050. Et sentralt verktøy for å nå dette målet er EUs taksonomiforordning (EU/2020/852), også omtalt som klassifiseringsforordningen eller bare taksonomien.

Abonner på nyhetsbrev og invitasjoner