Hopp til hovedinnholdet

Shipping Offshore

Vi er Norges største og ledende advokatfirma innenfor shipping og offshore. Internasjonalt er vi også anerkjent som et av de ledende sjørettsfirmaene, og har en global tilstedeværelse gjennom våre kontorer i London, Singapore og Shanghai.

Vi bistår med alle typer oppdrag innenfor de maritime industriene, og skaper merverdi for våre klienter ved å levere juridiske tjenester av ypperste kvalitet og tilby løsninger som til enhver tid er tilpasset et marked i stadig endring.

Vårt team og våre advokater har gjennom flere tiår mottatt topprangeringer fra Chambers, Legal 500 og andre nasjonale og internasjonale rangeringer.

En av våre styrker er vårt engelskrettslige team, som muliggjør kombinasjonen av bransjekunnskap med både norsk- og engelskrettslig kompetanse på tvers av våre kontorer. Med advokater i flere av verdens største og mest aktive shipping- og offshoreklynger, samt et bredt internasjonalt nettverk, er vi unikt posisjonert i større grenseoverskridende shipping- og offshoreprosjekter, så vel som internasjonal tvisteløsning.

Vi bistår med

  • Prosjekter for bygging, kjøp/salg, utleie og operasjon av skip, rigger og andre enheter, samt egenkapital/fremmedkapitalfinansiering av prosjektene.
  • Voldgift og prosedyre relatert til kontrakter og forsikring innen de maritime industriene
  • Havarier og emergency response, berging og vrakfjerning 

Global tilstedeværelse

Vi har som det eneste norske advokatfirmaet en global tilstedeværelse med kontorer i Oslo, Bergen, London, Shanghai og Singapore, samt en allianse med Vieira Rezende som er et av de ledende innen shipping- og offshore i Brasil. Med kontorer i flere av verdens største og mest aktive shipping- og offshoreklynger, er vi dermed unikt posisjonert for større grenseoverskridende shipping- og offshoreprosjekter, så vel som internasjonal tvisteløsning.

Vårt kontor i London har et stort team av engelske advokater som kan tilby sømløs rådgivning på engelsk rett innenfor alle våre satsningsområder.

Vi har ledende spesialister innen alle relevante fagområder, og det enkelte team blir skreddersydd på tvers av kontorer og avdelinger for å løse oppdrag på mest mulig hensiktsmessig og effektiv måte for våre klienter.

Kontaktpersoner
Profile image of Øyvind Axe
Partner
E-post axe@wr.no
Profile image of Ronin Zong
Managing Partner
Utmerkelser
2023
Tier 1 – Shipping Offshore
Chambers and Partners Europe and Global
2023
Top Tier – Shipping Offshore
Legal 500
2022
Only Norwegian Law firm listed
GAR 100

Les våre artikler om Shipping Offshore

Cover image of article "BIMCO Publishes Price Cap Clause for Charterparties"
08.06.2023

BIMCO Publishes Price Cap Clause for Charterparties

The long-anticipated BIMCO Price Cap Clause was published on 2 June 2023, in response to the price caps on Russian origin crude-oil and petroleum products introduced by G7, EU and others. In this article we take a practical first look at the clause in context.

Cover image of article "War risks cover for ships trapped in Ukraine – CTL and the Nordic perspective"
31.05.2023

War risks cover for ships trapped in Ukraine – CTL and the Nordic perspective

The Russian invasion of Ukraine continues to cause uncertainty in the marine insurance market, in particular as a result of a potentially large number of total loss claims from owners of vessels that have been trapped beyond 24 February 2023, which marks the one-year anniversary of the full-scale invasion.

Cover image of article "De-risking China – international companies respond to pressure to ­diversify supply chains"
31.05.2023

De-risking China – international companies respond to pressure to ­diversify supply chains

The world relies heavily on China for its supply chains and access to strategic resources. Whilst the geopolitical risk may be increasing, a complete decoupling is still undesirable for most companies. Faced with mounting pressure to diversify out of China, many foreign companies are therefore exploring alternative de-risking strategies to help with effective supply chain diversification and key-asset distribution.

Abonner på nyhetsbrev og invitasjoner