Hopp til hovedinnholdet

Shipping Offshore

Vi er Norges største og ledende advokatfirma innenfor shipping og offshore. Internasjonalt er vi også anerkjent som et av de ledende sjørettsfirmaene, og har en global tilstedeværelse gjennom våre kontorer i London, Singapore og Shanghai.

Vi bistår med alle typer oppdrag innenfor de maritime industriene, og skaper merverdi for våre klienter ved å levere juridiske tjenester av ypperste kvalitet og tilby løsninger som til enhver tid er tilpasset et marked i stadig endring.

Vårt team og våre advokater har gjennom flere tiår mottatt topprangeringer fra Chambers, Legal 500 og andre nasjonale og internasjonale rangeringer.

En av våre styrker er vårt engelskrettslige team, som muliggjør kombinasjonen av bransjekunnskap med både norsk- og engelskrettslig kompetanse på tvers av våre kontorer. Med advokater i flere av verdens største og mest aktive shipping- og offshoreklynger, samt et bredt internasjonalt nettverk, er vi unikt posisjonert i større grenseoverskridende shipping- og offshoreprosjekter, så vel som internasjonal tvisteløsning.

Vi bistår med

  • Prosjekter for bygging, kjøp/salg, utleie og operasjon av skip, rigger og andre enheter, samt egenkapital/fremmedkapitalfinansiering av prosjektene.
  • Voldgift og prosedyre relatert til kontrakter og forsikring innen de maritime industriene
  • Havarier og emergency response, berging og vrakfjerning 

Global tilstedeværelse

Vi har som det eneste norske advokatfirmaet en global tilstedeværelse med kontorer i Oslo, Bergen, London, Shanghai og Singapore, samt en allianse med Vieira Rezende som er et av de ledende innen shipping- og offshore i Brasil. Med kontorer i flere av verdens største og mest aktive shipping- og offshoreklynger, er vi dermed unikt posisjonert for større grenseoverskridende shipping- og offshoreprosjekter, så vel som internasjonal tvisteløsning.

Vårt kontor i London har et stort team av engelske advokater som kan tilby sømløs rådgivning på engelsk rett innenfor alle våre satsningsområder.

Vi har ledende spesialister innen alle relevante fagområder, og det enkelte team blir skreddersydd på tvers av kontorer og avdelinger for å løse oppdrag på mest mulig hensiktsmessig og effektiv måte for våre klienter.

Kontaktpersoner
Profile image of Øyvind Axe
Partner
E-post axe@wr.no
Profile image of Ronin Zong
Managing Partner
Utmerkelser
2023
Tier 1 – Shipping Offshore
Chambers and Partners Europe and Global
2023
Top Tier – Shipping Offshore
Legal 500
2022
Only Norwegian Law firm listed
GAR 100

Les våre artikler om Shipping Offshore

14.03.2024

Wikborg Rein Exclusive in All Chambers Europe Categories

We are delighted to announce that we have once again achieved top rankings in Chambers Europe. Wikborg Rein is the only Norwegian law firm ranked in all 19 categories.

15.02.2024

The Crackdown on Price Cap Evasion and the BIMCO Russian Oil Price Cap Scheme Clause for Charter Parties

The BIMCO Russian Oil Price Cap Scheme Clause was long-­anticipated when it was published on 2 June 2023. There has since been growing concern that the original Price Cap Measures were easy to circumvent, and in this article we examine the impact of the latest measures to combat such evasion.

31.01.2024

Working conditions at Turkish yards and the Norwegian Transparency Act

Norwegian media has recently published a number of stories on the alleged poor working conditions at Turkish shipyards. Norwegian shipowners contracting with foreign yards must be prepared to provide information on their efforts to ensure decent working conditions pursuant to the Norwegian Transparency Act.

Abonner på nyhetsbrev og invitasjoner