Hopp til hovedinnholdet

Shipping Offshore

Vi er Norges største og ledende advokatfirma innenfor shipping og offshore. Internasjonalt er vi også anerkjent som et av de ledende sjørettsfirmaene, og har en global tilstedeværelse gjennom våre kontorer i London, Singapore og Shanghai.

Vi bistår med alle typer oppdrag innenfor de maritime industriene, og skaper merverdi for våre klienter ved å levere juridiske tjenester av ypperste kvalitet og tilby løsninger som til enhver tid er tilpasset et marked i stadig endring.

Vårt team og våre advokater har gjennom flere tiår mottatt topprangeringer fra Chambers, Legal 500 og andre nasjonale og internasjonale rangeringer.

En av våre styrker er vårt engelskrettslige team, som muliggjør kombinasjonen av bransjekunnskap med både norsk- og engelskrettslig kompetanse på tvers av våre kontorer. Med advokater i flere av verdens største og mest aktive shipping- og offshoreklynger, samt et bredt internasjonalt nettverk, er vi unikt posisjonert i større grenseoverskridende shipping- og offshoreprosjekter, så vel som internasjonal tvisteløsning.

Vi bistår med

  • Prosjekter for bygging, kjøp/salg, utleie og operasjon av skip, rigger og andre enheter, samt egenkapital/fremmedkapitalfinansiering av prosjektene.
  • Voldgift og prosedyre relatert til kontrakter og forsikring innen de maritime industriene
  • Havarier og emergency response, berging og vrakfjerning 

Global tilstedeværelse

Vi har som det eneste norske advokatfirmaet en global tilstedeværelse med kontorer i Oslo, Bergen, London, Shanghai og Singapore, samt en allianse med Vieira Rezende som er et av de ledende innen shipping- og offshore i Brasil. Med kontorer i flere av verdens største og mest aktive shipping- og offshoreklynger, er vi dermed unikt posisjonert for større grenseoverskridende shipping- og offshoreprosjekter, så vel som internasjonal tvisteløsning.

Vårt kontor i London har et stort team av engelske advokater som kan tilby sømløs rådgivning på engelsk rett innenfor alle våre satsningsområder.

Vi har ledende spesialister innen alle relevante fagområder, og det enkelte team blir skreddersydd på tvers av kontorer og avdelinger for å løse oppdrag på mest mulig hensiktsmessig og effektiv måte for våre klienter.

Kontaktpersoner
Profile image of Øyvind Axe
Partner
E-post axe@wr.no
Profile image of Ronin Zong
Managing Partner
Utmerkelser
2023
Tier 1 – Shipping Offshore
Chambers and Partners Europe and Global
2023
Top Tier – Shipping Offshore
Legal 500
2022
Only Norwegian Law firm listed
GAR 100

Les våre artikler om Shipping Offshore

11.06.2024

New Lloyd's Open Form 2024

Lloyd's Salvage Arbitration Branch has released a new Lloyd's Open Form of Salvage Agreement ("LOF 2024"), as well as a new Lloyd’s Salvage Arbitration Clause ("LSAC 2024").

10.06.2024

Direct lending coming to Norway

Direct lending has so far been largely absent in the Norwegian market due to regulatory constraints. However, the regulatory landscape is about to change which will present new possibilities for non-bank lending.

10.06.2024

Defence procurements at Norwegian yards – new rules on ownership control

Norway’s new long term defence plan will most likely lead to several new defence contracts. Contractors entering into such contracts may have to comply with additional contractual and regulatory requirements. This includes the Norwegian Security Act, and its recently revised rules on ownership control.

Abonner på nyhetsbrev og invitasjoner