Hopp til hovedinnholdet

Utenlandske direkteinvesteringer og nasjonal sikkerhet

Reglene for utenlandske direkteinvesteringer og nasjonal sikkerhet spiller en stadig større rolle i fusjoner, oppkjøp og andre transaksjoner. Vårt ekspertteam bistår klienter med å overholde disse reglene på nasjonalt nivå, men også til å navigere i et stadig mer komplekst internasjonalt landskap.

Over 100 land har allerede regler om utenlandske direkteinvesteringer eller nasjonal sikkerhet, og stadig nye lover vedtas. For Norges vedkommende, betyr endringene i sikkerhetsloven fra 2023 at et større antall transaksjoner blir underlagt eierskapskontroll med sikte på å beskytte nasjonale sikkerhetsinteresser.

Med dette som bakteppe er vårt team tilgjengelig for å bistå med å legge en strategi for å sikre at transaksjonen er i overensstemmelse med relevante regler, og bidra til en vellykket gjennomføring av transaksjonen.

Vi bistår med

  • Gjennomgang av transaksjoner for å vurdere meldepliktskrav
  • Representere bedrifter overfor norske myndigheter
  • Prosjektledelse og koordinering av meldeplikt på tvers av ulike jurisdiksjoner
  • Koordinering med andre regulatoriske arbeidsstrømmer, inkludert meldeplikt etter konkurransereglene
  • Rådgivning om mulige sanksjoner for brudd på regelverket

I tillegg samarbeider vi tett med andre anerkjente internasjonale advokater for å sikre effektiv overholdelse av reglene for utenlandske direkteinvesteringer og nasjonal sikkerhet i andre land, med Wikborg Rein som felles kontaktpunkt for våre klienter. Kombinert med vårt ledende konkurranserettsteam, er vi godt rustet til å bistå og veilede våre klienter gjennom et krevende regulatorisk rammeverk.

Kontaktpersoner
Profile image of Stuart Stock
Specialist Counsel
E-post sts@wr.no

Andre relevante kompetanseområder

Les våre artikler om Utenlandske direkeinvesteringer og nasjonal sikkerhet

Cover image of article "Hvem er ansvarlig når bruk av AI leder til skade?"
21.09.2023

Hvem er ansvarlig når bruk av AI leder til skade?

Kunstig intelligens (AI) er i ferd med å revolusjonere måten vi utfører oppgaver på, fra å diagnostisere pasienter, til å kjøre biler eller svare på eksamensoppgaver. Den økende bruken av AI har et enormt potensial og kan forenkle og forbedre både dagligdagse og samfunnskritiske oppgaver. Men AI kan også ha flere uheldige konsekvenser.

Cover image of article "Fikk lære mer om Stine Sofies Stiftelses viktige arbeid"
20.09.2023

Fikk lære mer om Stine Sofies Stiftelses viktige arbeid

Hvert år får 500 vold- og overgrepsutsatte barn og deres familier besøke Stine Sofies senter i Grimstad for å få et glimt av normalitet i en krevende hverdag – og et håp om en bedre fremtid når de kommer hjem.

Cover image of article "Bli en del av landets fremste Compliance-team!"
18.09.2023

Bli en del av landets fremste Compliance-team!

Som det eneste norske advokatfirmaet er Wikborg Reins avdeling for ESG, Compliance og krisehåndtering topprangert av både Legal 500 og Chambers and Partners. Nå trenger teamet nye kolleger.