Hanne Rustad Gundersrud

Fast advokat

Om Hanne Rustad Gundersrud

Hanne Gundersrud er fast advokat ved Wikborg Reins Oslo-kontor og er tilknyttet firmaets Compliance og krisehåndteringsteam. Hanne jobbet tidligere i et stort, internasjonalt advokatfirma med hovedkontor i London. I tillegg til å inneha norsk bevilling, er hun kvalifisert Solicitor i England og Wales. Hanne har bred erfaring innenfor compliance, granskinger (interne og eksterne) og finansregulatoriske tvister, og har jobbet med en lang rekke finansinstitusjoner og internasjonale bedrifter.

Hanne har to ganger vært utstasjonert til globale investeringsbanker i London, hvor hun jobbet med varslingssaker, granskinger foretatt av det britiske Financial Conduct Authority og Serious Fraud Office, i tillegg til en rekke andre compliance-saker.

Etter at hun begynte i Wikborg Rein har Hanne jobbet med flere komplekse varslingssaker. Hun har dermed opparbeidet solid kunnskap om varslingsregelverk og beste praksis, både i Norge og internasjonalt. Hun jobber også med sanksjoner (med særlig fokus på UK sanksjoner) og andre relevante compliance-områder, herunder menneskerettigheter / åpenhetsloven og anti-korrupsjon.

Hanne har en Bachelorgrad i juss (First Class Honours) fra Universitetet i Essex og en Mastergrad (LLM) i International Business Law fra London School of Economics. Hun har også møterett for engelsk Høyesterett.

Arbeidserfaring
 • 2020 -

  Fast advokat, Wikborg Rein, Oslo

 • 2017 - 2020

  Fast advokat, Herbert Smith Freehills LLP

 • 2015 - 2017

  Trainee Solicitor (Advokatfullmektig), Herbert Smith Freehills LLP

Utdannelse
 • 2015

  Utdannelseskrav for å få advokatbevilling som "solicitor" i Storbritannia. , Legal Practice Course (LPC) , BPP University

 • 2013 - 2014

  LLM i International Business Law med fokus på økonomisk kriminalitet og finansregulering. , LL.M. International Business Law, London School of Economics and Political Science (LSE)

 • 2008 - 2012

  Dobbeltgrad i juss og menneskerettigheter (LLB Law & Human Rights). , Bachelor i rettsvitenskap, Universitet i Essex