Hanne Rustad Gundersrud

Senioradvokat

Om Hanne Rustad Gundersrud

Hanne er senioradvokat og arbeider med compliance og krisehåndtering. Hanne jobbet tidligere i et stort, internasjonalt advokatfirma med hovedkontor i London. I tillegg til å inneha norsk bevilling, er hun kvalifisert Solicitor i England og Wales.

Hanne har bred erfaring innenfor compliance og krisehåndtering, med særlig fokus på granskinger (interne og eksterne), komplekse varslingssaker, internasjonal tvisteløsning, menneskerettigheter/åpenhetsloven, antikorrupsjonsarbeid og sanksjonsvurderinger (spesielt UK sanksjoner).

Hanne jobber med en rekke klienter på tvers av ulike sektorer, og har særlig erfaring med klienter fra finanssektor, industrikonsern og telekom.

Hanne har to ganger vært utstasjonert til globale investeringsbanker i London, hvor hun jobbet med varslingssaker, granskinger foretatt av det britiske Financial Conduct Authority og Serious Fraud Office, i tillegg til en rekke andre compliance-saker. Hun har i tillegg erfaring fra stilling som Chief Compliance Officer i et norsk børsnotert selskap med fokus på fornybar energi.

Hanne er også medlem av Advokatforeningens Utvalg for Advokatetikk.

Hanne har en Bachelorgrad i juss (First Class Honours) fra Universitetet i Essex og en Mastergrad (LLM) i International Business Law fra London School of Economics.

Arbeidserfaring
 • 2023 -

  Senioradvokat, Wikborg Rein, Oslo

 • 2020 - 2022

  Fast advokat, Wikborg Rein, Oslo

 • 2017 - 2020

  Fast advokat, Herbert Smith Freehills LLP

 • 2015 - 2017

  Trainee Solicitor (Advokatfullmektig), Herbert Smith Freehills LLP

Utdannelse
 • 2015

  Utdannelseskrav for å få advokatbevilling som "solicitor" i Storbritannia. , Legal Practice Course (LPC) , BPP University

 • 2013 - 2014

  LLM i International Business Law med fokus på økonomisk kriminalitet og finansregulering. , LL.M. International Business Law, London School of Economics and Political Science (LSE)

 • 2008 - 2012

  Dobbeltgrad i juss og menneskerettigheter (LLB Law & Human Rights). , Bachelor i rettsvitenskap, Universitet i Essex